Folosiți rețele sigure

Vă recomandăm să dați dovadă de prudență ori de câte ori vă conectați folosind o rețea pe care nu o cunoașteți sau în care nu aveți încredere, de exemplu, când folosiți conexiunea Wi-Fi gratuită dintr-o cafenea. Furnizorul de servicii poate monitoriza întregul trafic din rețea, lucru care poate include și informațiile dvs. personale.

Cu toate acestea, dacă utilizați un serviciu care criptează conexiunea la serviciul web, poate fi mult mai dificil pentru cineva să vă spioneze activitatea. În mod prestabilit, criptăm conexiunea Gmail dintre computerul dvs. și Google – aceasta previne spionarea activității dvs. pe Google de către alții. De asemenea, această protecție, cunoscută sub numele de criptare SSL pe durata întregii sesiuni, este prestabilită atunci când vă conectați la Google Drive și la multe alte servicii.

Căutați semnale referitoare la conexiunea cu site-ul atunci când navigați pe web.

Mai întâi, verificați bara de adrese a browserului, pentru a vedea dacă adresa URL pare reală. De asemenea, verificați dacă adresa web începe cu https:// – în acest caz, conexiunea la site-ul web este criptată și mai rezistentă la spionare sau falsificare. Unele browsere includ și o pictogramă lacăt în bara de adrese, lângă https://, pentru a indica mai clar faptul că este vorba despre o conexiune criptată, mai sigură.

Când vă conectați printr-o rețea Wi-Fi publică, oricine din apropiere poate monitoriza informațiile transferate între computer și hotspotul Wi-Fi, în cazul în care conexiunea nu este criptată. Evitați efectuarea activităților importante, cum ar fi cele cele bancare sau de cumpărături, prin intermediul rețelelor publice.

Dacă utilizați o conexiune Wi-Fi acasă, asigurați-vă că folosiți o parolă pentru securizarea routerului. Urmați instrucțiunile oferite de furnizorul dvs. de servicii de internet sau de producătorul routerului pentru a vă seta propria parolă pentru router, în loc să utilizați parola prestabilită, care poate fi cunoscută de infractori. Dacă infractorii au acces la routerul dvs., pot schimba setările și vă pot spiona activitatea online.

De asemenea, pentru un nivel suplimentar de protecție, securizați rețeaua Wi-Fi de acasă, astfel încât să nu poată fi utilizată de alții. Aceasta înseamnă că trebuie să setați o parolă pentru a vă proteja rețeaua Wi-Fi – iar, la fel ca în cazul altor parole, alegeți o combinație lungă, unică, de numere, litere și simboluri, pentru a nu putea fi ghicită cu ușurință de alții. Vă recomandăm să alegeți setarea WPA2 atunci când configurați rețeaua, pentru o protecție sporită.

Instrumente de siguranță

Descoperiți Cele mai bune 5 funcții de securitate online de la Google, create pentru siguranța familiei online.

Conturi Google

Sporiți și mai mult securitatea Contului Google

Puteți să adăugați un nivel suplimentar de securitate Contului Google activând verificarea în 2 pași. Dacă aveți verificarea în 2 pași activată, Google va trimite o parolă pe telefonul mobil când cineva încearcă să vă acceseze contul de pe un computer necunoscut. Astfel, dacă cineva vă fură sau vă ghicește parola, potențialul atacator nu se poate conecta la cont, deoarece nu are telefonul dvs. Acum vă puteți proteja cu ceva ce știți (parola) și cu ceva ce aveți (telefonul).

Aflați mai multe

Accesați setările dând clic pe numele sau imaginea dvs. în colțul din dreapta, apoi pe Cont.

În partea de sus, dați clic pe Securitate. În caseta Parolă, dați clic pe Configurați, lângă „Verificare în 2 pași”.

Apoi veți vedea un ghid pas cu pas care vă va ajuta să parcurgeți procesul de configurare.

Apoi veți reveni la setările pentru verificarea în 2 pași. Examinați setările și adăugați numere de telefon de rezervă.

Ați terminat! Data viitoare când vă conectați, veți primi un SMS cu un cod de verificare.

Chrome

Navigați pe web privat

Puteți să folosiți Modul incognito din browserul Chrome de pe computer, tabletă sau telefon pentru a naviga pe web privat. În modul incognito, paginile pe care le accesați și fișierele pe care le descărcați nu sunt înregistrate în istoricul navigării, nici în istoricul descărcărilor din Chrome.

Aflați mai multe

Dați clic pe meniul Chrome în bara de instrumente a browserului → dați clic pe Fereastră incognito nouă.

Se va deschide o fereastră nouă, cu pictograma incognito în colț. Pentru a ieși, doar închideți fereastra.

Conturi Google

Contul Google vă aparține, la fel și deciziile

În pagina Setările contului puteți vedea serviciile și informațiile asociate Contului dvs. Google. Tot aici puteți să modificați setările de securitate și de confidențialitate.

Aflați mai multe

Accesați setările dând clic pe numele sau imaginea dvs. în colțul din dreapta, apoi pe Cont.

Conturi Google

Primiți o alertă dacă numele dvs. apare pe web

Secțiunea Eu pe web vă poate ajuta să înțelegeți și să gestionați ceea ce văd utilizatorii atunci când vă caută pe Google. Aceasta vă ajută să configurați Alerte Google, astfel încât să puteți monitoriza dacă apar online informații despre dvs. și sugerează automat anumiți termeni de căutare pe care este recomandat să îi monitorizați.

Aflați mai multe

Conectați-vă la Contul Google și navigați la secțiunea „Eu pe web”.

Dați clic pe Gestionați propriile Alerte web Google, apoi pe butonul roșu pentru a crea o alertă.

Numele vă va apărea în câmpul text. Dați clic pe câmpul text pentru a vedea mai multe sugestii de alerte.

Dați clic pe Adăugați pentru a adăuga o alertă. Dați clic pe pictograma creion pentru editări și pe pictograma coș de gunoi pentru ștergere.

Alegeți frecvența alertelor din meniul drop-down „Cât de des”.

Conturi Google

Gestionați datele stocate în Contul Google

Tabloul de bord Google vă arată ce este stocat în Contul Google și vă oferă o perspectivă generală asupra unora dintre activitățile recente din cont. Dintr-un singur loc central, puteți să vedeți cu ușurință datele și activitatea și să vă accesați setările pentru servicii ca Blogger, Google Calendar, Documente Google, Google+ și multe altele.

Aflați mai multe

Accesați Tablou de bord pentru a vedea un rezumat al datelor asociate Contului Google și a vă gestiona setările personale.

Aici puteți să vedeți și să gestionați datele stocate în Contul Google.

Vedeți mai multe instrumente de siguranță