Raportarea contrafacerilor

Nimeni nu dorește să cumpere bunuri contrafăcute în urma unei înșelătorii. Bunurile contrafăcute conțin o marcă comercială sau o siglă identică ori greu de diferențiat de o altă marcă comercială, deținută de altcineva. Acestea imită caracteristicile de marcă ale produsului, în încercarea de a trece drept produse autentice ale proprietarului mărcii.

Google tratează cu multă seriozitate utilizarea frauduloasă a serviciilor sale în scopul promovării sau vânzării de bunuri contrafăcute. Când produsele și serviciile găzduite de Google sunt folosite pentru promovarea sau vânzarea de bunuri, aplicăm politici clare împotriva utilizării acestora în cazul bunurilor contrafăcute. Dedicăm resurse de proiectare și de calcul importante prevenirii abuzurilor care ne încalcă politicile, inclusiv contrafacerii. Totuși, marea majoritate a site-urile afișate în rezultatele Căutării Google sunt site-uri terță parte, nu produse sau servicii găzduite de Google. Dacă vă îngrijorează conținutul care apare pe un site, contactați direct proprietarul site-ului sau, dacă ați obținut o decizie judecătorească, vă recomandăm procesul nostru voluntar pentru decizii judecătorești. Consultați Sfaturile privind siguranța cumpărăturilor online, care vă pot ajuta să recunoașteți site-urile care vând produse contrafăcute.

De asemenea, punem la dispoziția consumatorilor și a proprietarilor de mărci formulare pentru raportarea abuzurilor. Acestea sunt disponibile în centrele de ajutor individuale pentru produse (consultați toate centrele de ajutor Google) și includ următoarele: