Studii de caz Street View

 • Imagine Autori
  Imagine banner Autori

  Cum a revoluționat Autori întreținerea rutieră din Finlanda, cu fiecare imagine Street View publicată.

  Calitatea drumurilor, semnele rutiere învechite și străzile neiluminate sunt o problemă de zi cu zi pentru șoferii și autoritățile din toată lumea. Însă Autori, o companie finlandeză de software care creează soluții pentru întreținerea infrastructurii, a găsit un mod de a colecta și a analiza mai eficient datele de la nivelul străzilor, cu Google Maps Street View.

  40.000 km

  fotografiați

  8 milioane

  de imagini publicate

  50 de milioane

  de vizualizări

  date despre drum

  20

  de proiecte surprinse

  Fluidizarea gestionării întreținerii rutiere în Finlanda

  Fondată în 1988, Autori oferă soluții Software as a Service (SaaS) pentru autoritățile rutiere, contractorii și consultanții terță parte din Finlanda, în privința gestionării drumurilor, planificării acțiunilor și coordonării întreținerii. Monitorizarea condițiilor rutiere din toată țara necesită mult timp și costă o avere, însă acolo unde alte companii au văzut costuri, Autori a putut să profite de o oportunitate unică. Folosindu-și propria soluție SaaS și imagini de pe Street View, compania a creat un instrument pentru mai buna gestionare a datelor privind infrastructura de întreținere rutieră și luarea deciziilor în Finlanda.

  Nevoia de viteză și datele folosite în comun

  În mod tradițional, autoritățile rutiere trebuie să vadă fizic fiecare drum ca să știe ce lucrări sune necesare în anumite locuri. Asta înseamnă mii de kilometri parcurși și nenumărate opriri pentru a lua notițe. Este o soluție dăunătoare pentru mediu și, în plus, este și costisitoare, implică multe resurse și consumă foarte mult timp. Așadar, nevoia unei soluții mai informatizate și mai prietenoase cu mediul i-a făcut pe cei de la Autori să gândească creativ. Iar Street View a fost prima soluție de vizualizare la nivel de stradă la care s-au gândit.

  Pentru a ține pasul cu întreținerea rutieră, un volum imens de date trebuie pus la dispoziția mai multor părți. Street View are toate instrumentele necesare pentru a-i ajuta pe utilizatori să folosească în comun informațiile și este disponibil oricărei persoane care are un smartphone, fără conectări sau instalări de software. Și, deși Street View a mai fost folosit în trecut pentru întreținerea drumurilor, actualizarea datelor era cea mai mare provocare. Am văzut oportunitatea de a remedia această problemă integrând Street View în software-ul nostru de întreținere rutieră.

  Ari Immonen, directorul diviziei de Consultanță pentru informatizare de la Autori

  Poveste Autori

  Combinăm mediul online cu cel offline pentru mai multă siguranță la drum

  La începutul lui 2017, Autori a început să fotografieze și să încarce imagini 360 cu drumurile publice din Finlanda, folosind contul Google al companiei pentru a publica imaginile. De atunci, compania a acoperit 40.000 km de drumuri și a încărcat 8 milioane de imagini, aducând online gestionarea întreținerii rutiere. Prin integrarea Street View cu soluțiile sale SaaS, a ajutat autoritățile rutiere să acceseze de la distanță informații actualizate despre drumuri.

  Mulțumită imaginilor publicate de Autori pe Street View, rapoartele privind indicatoarele rutiere, marcajele sau capacele de canal lipsă pot fi încărcate și etichetate pentru ca părțile relevante să le inspecteze din propriul lor birou, folosind tabloul de bord Autori. Oferind o soluție personalizată, Autori ajută contractanții să urmărească și să planifice lucrările de întreținere relevante dintr-un singur loc. Când munca de întreținere se încheie, noi imagini 360 cu zona sunt realizate și încărcate de angajați, pentru a păstra datele rutiere la zi. Acest lucru a redus nevoia de a vizita locații fizice pentru a le inspecta, economisind timp, bani și emisii de gaze cu efect de seră.

  Revoluționăm siguranța rutieră în toată lumea

  Street View a ajutat Autori să îmbunătățească modul de folosire în comun a informațiilor și gradul de cunoaștere a situațiilor de către autoritățile din Finlanda, iar acestea au redus costurile și au sporit eficiența. Recunoscând impactul pozitiv pe care acest lucru l-ar putea avea în toată lumea, Autori lucrează acum la un model standardizat pentru colectarea și permiterea accesului la date rutiere în viitor. În plus, compania i-a ajutat pe localnici să-și reducă amprenta de carbon, fotografiind 1.000 km de trasee pietonale și de ciclism. Acum, oamenii pot să acceseze date actualizate și să călătorească pe distanțe scurte într-un mod mai prietenos cu mediul. În plus, la vară, angajații companiei vor pleca din nou la drum pentru a colecta imagini de pe încă 15.000 km din Finlanda, astfel încât aproape jumătate din toate drumurile publice din țară să fie fotografiate și imaginile să fie încărcate în Street View.

  Succesul Autori este doar un exemplu de modalitate în care companiile folosesc Street View pentru a rezolva probleme complexe. Nu e doar un instrument de cartografiere fotografică și ar putea avea beneficii imense și pentru compania dvs. Sunteți gata să vă scrieți propria poveste de succes pe Street View?

  Descărcați fișierul PDF
 • Imagine Tahiti
  Imagine banner Tahiti

  De la hobby la o scenă mondială – cum au ajuns localnicii din Polinezia Franceză să beneficieze de pe urma frumuseților țării lor.

  Polinezia Franceză – plajele cu nisip alb, traseele de drumeții și locurile din Patrimoniul Mondial UNESCO o fac să fie o destinație populară pe lista oricui. În timp ce unii sunt ocupați să viseze la ea, Christophe Courcaud a văzut oportunitatea unică să aducă paradisul mai aproape de casă și să susțină turismul din Tahiti cu Street View.

  1.800 km

  fotografiați

  1.200.000

  imagini

  prin

  8K

  rezoluția de afișare a videoclipurilor

  8+

  insule

  18

  hoteluri publicate

  +450

  de înregistrări de companii
  create

  O combinație de afaceri și plăcere

  Pornind de la dragostea lui pentru Street View și pentru minunatele insule din Polinezia Franceză, Christophe a creat Tahiti 360 în 2019. Compania fotografiază și încarcă pe Street View imagini 360 cu porțiuni uriașe din natura Polineziei Franceze, inclusiv trasee pentru drumeții și plaje. Deși principalul său obiectiv este să surprindă și să prezinte frumusețea vieții pe insulă, Christophe ajută și companiile locale să devină mai cunoscute, cu tururi virtuale captivante pe Street View, făcute chiar din casa utilizatorilor.

  Cartografierea Polineziei Franceze

  Într-o epocă în care aproape totul e informatizat, e greu de crezut că, până să ajungă Christophe și Tahiti 360 pe insulă, din Polinezia Franceză erau disponibile doar imagini din satelit. Pentru ca lucrurile să fie și mai complicate, străzile de pe insule ca Bora Bora și Tahiti nu aveau nume, așa că orientarea era dificilă atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Mai mult, munca angajaților din serviciile de urgență, precum pompierii, ambulanțierii și polițiștii, era foarte dificilă.

  Mereu am considerat că Street View poate aduce beneficii uriașe comunităților locale. Abilitatea de a te proiecta într-o anumită zonă și a te familiariza cu împrejurimile chiar înainte să fi plecat de acasă m-a fascinat mereu. Acest lucru părea deosebit de util în Polinezia Franceză, unde orientarea era aproape imposibilă.

  Christophe Courcaud, fondatorul Tahiti 360.

  Poveste Tahiti

  Recunoscând beneficiile pe care Street View le putea aduce vieții pe insulă, autoritățile locale s-au asociat cu Tahiti 360 pentru a cartografia și a înregistra toate drumurile din Tahiti, Moorea, Bora Bora, Raiatea, Maupiti, Huahine, Fakarava și Rangiroa. Christophe a folosit vehicule ATV, carturi de golf, biciclete electrice, jet ski-uri și chiar cai ca să acopere o suprafață de 1.800 km din țară. Grație muncii lui Christophe și datelor geografice oferite de autoritățile locale, acum puteți beneficia de actualizări live din trafic, sugestii privind traseele cele mai rapide și indicații de orientare spre companiile locale din Tahiti pe Google Maps. Acestea sunt deosebit de utile pentru serviciile de urgență, care pot lucra acum mai eficient pe toată insula. În plus, accesul la imaginile Tahiti 360 de pe Street View a simplificat planificarea urbană și întreținerea clădirilor și a drumurilor.

  Acces la o locație din Patrimoniul Mondial UNESCO

  Cel mai captivant tur Tahiti 360 este cel din Taputapuatea, de pe insula Raiatea. Acest loc din Patrimoniul Mondial UNESCO este unul dintre principalele motive pentru care peste 300.000 de vizitatori ajung în Polinezia Franceză în fiecare an. Însă, prin faptul că i-a surprins frumusețea în format 360, Christophe l-a adus virtual la dispoziția a milioane de oameni. Munca publicată pe Street View a lui Christophe ne-a adus pe ecrane o minune a lumii, oferind tuturor posibilitatea să o exploreze.

  Nu e puțin lucru să acoperi o întreagă insulă, dar Christophe s-a ridicat la înălțimea provocării. Ca să se asigure că acoperea în format 360 tot ce putea să-i ofere Bora Bora, el a străbătut insula cu mașina, cu barca și pe jos. A avut nevoie doar de șapte zile ca să cartografieze întreaga insulă și s-o pună la dispoziția tuturor pe Street View.

  Pe lângă Bora Bora, Christophe a mai fotografiat și toate străzile din Papeete, capitala statului Tahiti, precum și orașul Pirae. Vizibilitatea a dat roade când imaginile din aceste orașe au apărut pe Street View.

  În plus, companiile locale au avut ocazia să se evidențieze, la rândul lor, pe Street View. Mari grupuri hoteliere, ca Intercontinental, Manava și Hilton, precum și pensiuni mici au fost încântate de oportunitatea de a-și prezenta ofertele la scară mondială.

  Adăugați mai multe pe lista de dorințe

  Tahiti 360 speră să acopere toate insulele din Polinezia Franceză până la sfârșitul anului. În continuare, se va ocupa de Maupiti, Tahaa, Insulele Marquesas, Insulele Gambiers și Insulele Australe. Și, chiar dacă mai are încă mult de acoperit din Polinezia Franceză, Christophe se gândește deja la următoarea aventură. A stabilit deja să lucreze cu autoritățile locale franceze din orașul său natal ca să acopere 400 km de trasee pentru ciclism, grădinile plutitoare din Amiens și un tren turistic pentru Somme Tourisme. Christophe va mai fotografia și Teahupoo, gazda probelor de surfing de la Jocurile Olimpice din 2024. Între timp, speră să adauge Noua Caledonie, Insulele Wallis și Futuna pe Street View, ca să îmbunătățească viața de zi cu zi a localnicilor și să ajute mai multă lume să exploreze paradisul.

  Street View este o platformă de colaborare prin care participanții ajută comunitățile să prospere, companiile să se dezvolte și aduc minunile lumii mai aproape de casă, publicând imagini captivante pe Google Maps. Mai mult, oricine își poate cartografia propriul succes pe Street View; trebuie doar să faceți primul pas pentru a contribui.

  Descărcați fișierul PDF
 • Imagine Bhutan
  Banner imagine Bhutan

  Un ținut ascuns se dezvăluie lumii: cum Street View a deschis porțile unui regat budist spre lume.

  Cuibărit în munții Himalaya și fiind străbătut de trecători montane, văi luxuriante și râuri cu ape cristaline, Bhutanul a avut dintotdeauna multe de oferit. De aceea guvernul a încheiat un parteneriat cu Street View pentru o inițiativă de 12 luni care vizează punerea în valoare a acestor comori ascunse și, totodată, stimularea turismului și dezvoltarea socio-economică a Bhutanului.

  În ciuda mai multor obstacole în calea aprobării și autorizării filmării, Consiliul turismului din Bhutan în colaborare cu echipa de asistență tehnică de la Google Singapore au reușit să lanseze acest proiect în mai 2020. Street View i-a susținut cu două Ricoh Theta V, un Insta360 Pro, instruiri în persoană și sesiuni periodice de remediere a erorilor, pentru ca acestea să rămână funcționale.

  2625,86 km

  fotografiați

  2.398.285

  de imagini publicate

  7,4 M

  de vizualizări

  Maparea digitală a frumuseților Bhutanului

  Înainte de inițiativa Street View, Bhutanul nu avea expertiza tehnică și nici echipamentul necesar pentru a se conecta cu potențiali vizitatori. De aceea și turiștilor le era destul de greu să își planifice călătorii aici. Acum oricine, de la pelerini budiști la vizitatori potențiali, poate să scoată la suprafață, în mod virtual, mănăstirile-fortărețe din Thimpu și sătucurile nealterate din Punahha.

  Deși aceasta reprezintă o etapă hotărâtoare în planul guvernului de a se deschide lumii, constituie și un pas înainte în călătoria digitală a Bhutanului spre o societate axată pe TIC.

  Drum mai circulat în Bhutan

  Navigarea inteligentă Street View le-a oferit turiștilor un hotspot mondial, iar turiștilor libertate de alegere și de mișcare. Accesul la înregistrări video la 360 de grade, în timp real, și la tururi virtuale privind condițiile solului i-a ajutat pe vizitatori să își definească așteptările în materie de călătorii și să exploreze în consecință.

  Versiunea din Bhutan a Google Street View a ajutat o țară întreagă, dar și persoane individuale de pretutindeni din lume. Aceasta poate fi folosită de topografi, companii, agenții guvernamentale, instituții de învățământ și altele pentru a-și îmbunătăți serviciile.

  Dorji Dhradhul, Director general, Consiliul turismului, Bhutan

  Cu 500 de companii noi adăugate în Street View și 4.000 de actualizări la hărțile Bhutanului, locuitorii au putut să culeagă deja roadele: de la actualizări de trafic în timp real și sugestii de itinerarii la mai multă expunere pentru companiile locale.

  Imagini mai bune cu Street View

  Inițiativa Street View a guvernului nu vizează doar deschiderea către lume. Ea s-a dovedit extrem de utilă și în planificarea proiectelor de dezvoltare. Filmarea unui ținut ascuns veacuri la rând marchează debutul strategiei de conservare a patrimoniului Butanului. Folosind datele Street View, acum pot fi evaluate condițiile rutiere și îmbunătățite, atunci când este cazul.

  Bhutanul este descoperit de tot mai mulți exploratori. Dar, întrucât sunt acoperite doar 20 de orașe și există un teritoriu de 38.394 km² și planuri de actualizare periodică a hărților cu elemente noi legate de dezvoltarea infrastructurii, inițiativa Street View este doar la început.

  Street View conectează lumi mici în moduri mărețe. Street View scoate la iveală comori ascunse prin imagini captivante și poate să revoluționeze traiectoria unei țări și să joace un rol esențial în dezvoltarea sa.

  Descărcați fișierul PDF