Interacționați în mod responsabil

Din conversațiile noastre permanente cu părinții știm că acestora li se pare foarte dificil să fie la curent cu activitatea adolescenților online. Învățându-l pe adolescent noțiunile de bază ale cetățeniei digitale, îl ajutați să ia decizii corecte când nu sunteți acolo. Adolescenții trebuie să știe cum să reacționeze în diferite situații sociale online, cum să semnaleze abuzurile și cui să ceară ajutor. Aflați mai multe despre cum puteți deschide această discuție cu membrii familiei.

 • Divulgați informațiile personale numai când este absolut necesar

  Găsiți sfaturi rapide pentru a-i învăța pe membrii familiei despre reputația online.

  Aflați mai multe

 • Faceți conexiuni inteligente

  Urmați aceste sfaturi simple pentru a le explica membrilor familiei diferența dintre legăturile online benefice și cele dăunătoare.

  Aflați mai multe

 • Fiți actor, nu spectator

  Intimidarea este dureroasă, atât online cât și offline. Învățați-i pe adolescenți ce este și ce nu este acceptabil în comunicarea pe web.

  Aflați mai multe

Instrumente de siguranță

Descoperiți instrumentele de siguranță create de Google pentru a vă ajuta familia să își monitorizeze reputația online.

YouTube

Gestionați comentariile pe YouTube

Dacă cineva face comentarii neplăcute despre videoclipuri sau despre canal, puteți bloca utilizatorul respectiv pe YouTube. Aceasta înseamnă că nu vă va mai putea comenta materialele și nu vă va mai putea trimite mesaje.

Aflați mai multe

Pentru a bloca pe cineva pe YouTube, accesați pagina de canal a utilizatorului respectiv, a cărei adresă URL ar trebui să fie asemănătoare cu youtube.com/user/NAME.

În fila „Despre” a utilizatorului, dați clic pe pictograma marcaj.

La final, dați clic pe Blocați utilizatorul.

YouTube

Permiteți accesul la videoclipuri doar cui doriți

Indiferent dacă doriți ca un videoclip să rămână privat, să permiteți accesul prietenilor la acesta sau să îl oferiți tuturor, aveți la dispoziție o setare de confidențialitate potrivită. Pe YouTube, videoclipurile au setarea prestabilită „Public”, dar puteți schimba cu ușurință acest lucru din „Setări de confidențialitate” când încărcați videoclipul. Dacă mai târziu vă răzgândiți, puteți să schimbați setarea de confidențialitate pentru un videoclip deja încărcat.

Aflați mai multe

Pentru a schimba Setările de confidențialitate, accesați Manager video.

Găsiți videoclipul a cărui setare doriți să o schimbați, apoi dați clic pe butonul Editați.

Accesați meniul derulant „Setări de confidențialitate”.

Alegeți Public, pentru ca toată lumea să-l poată vedea, Nelistat, pentru ca doar utilizatorii care au linkul să-l poată vedea sau Privat, pentru ca doar anumiți utilizatori să-l poată vedea.

Dați clic pe „Salvați modificările”.

Google+.

Împiedicați comentariile sau etichetările nedorite

Dacă preferați să nu vedeți postările unui anumit utilizator pe Google+, îl puteți bloca accesându-i profilul și selectând Raportați/Blocați utilizatorul [numele persoanei]. De asemenea, puteți să ignorați anumite postări, pentru a nu le mai vedea în flux.

Aflați mai multe

Pentru a bloca pe cineva pe desktop, accesați profilul utilizatorului respectiv.

În laterala profilului, dați clic pe Semnalați/Blocați utilizatorul [numele persoanei].

Confirmați că doriți să blocați persoana respectivă.

Google+.

Alegeți de la cine vedeți actualizări în flux

Ce faceți dacă cineva vă adaugă în cercurile sale, dar nu doriți să interacționați cu persoana respectivă? Dacă nu doriți să o blocați, puteți alege să o ignorați. Dacă ignorați un utilizator, nu veți mai primi notificări de la acesta sau despre pagina sa.

Aflați mai multe

Deschideți Google+.

Accesați pagina/profilul cuiva.

Dați clic pe săgeata de sub informațiile și fotografia sa de profil.

Selectați „Ignorați [persoană/pagină]”.

YouTube

Controlați comentariile la videoclipuri

Puteți modera cu ușurință comentariile de pe propriul canal YouTube. Puteți alege să ștergeți comentarii sau să împiedicați publicarea acestora înainte de a le examina dacă provin de la anumite persoane sau conțin anumite cuvinte cheie.

Aflați mai multe

Pentru a modera comentarii, dați clic pe săgeata din partea din dreapta sus a comentariului și se vor afișa opțiunile.

Dați clic pe Eliminați pentru a elimina comentariul de pe YouTube.

Sau dați clic pe Excludeți de pe canal pentru a bloca utilizatorul, împiedicându-l să posteze comentarii la videoclipurile și pe canalul dvs.

În Setări pentru comentarii puteți să stabiliți ca orice comentariu nou să fie publicat numai după ce îl aprobați sau puteți să dezactivați comentariile.

Din Setări pentru comentarii puteți seta filtre prin care stabiliți cine poate comenta pe canal. De asemenea, puteți să blocați comentariile care conțin anumite cuvinte.

Vedeți mai multe instrumente de siguranță