Găsiți conținut adecvat în funcție de vârstă

Știm cu toții că internetul este vast, iar aceasta înseamnă că un anumit conținut este potrivit pentru familii, iar altul este mai indicat numai pentru adulți. Instrumentele cum ar fi Căutarea sigură și Modul sigur pe YouTube pot filtra în mod proactiv conținutul pentru adulți, iar cu ajutorul instrumentelor noastre de semnalare puteți să ne semnalați materialele jignitoare în vederea eliminării.

Google are politici și reguli ale comunității stricte care explică în ce condiții ne pot fi folosite serviciile. Dacă descoperiți conținut sau comportamente care încalcă regulamentul în cadrul serviciilor Google, cum ar fi YouTube, Blogger, Google+ sau Google, cu instrumentele noastre îl puteți semnala cu ușurință în vederea examinării.

De exemplu, dezvoltatorii care au aplicații pe Google Play trebuie să le evalueze conform sistemului de evaluare al aplicațiilor Google Play. Dacă o aplicație a fost evaluată greșit sau include conținut neadecvat, puteți să semnalați aplicația pentru evaluare. O vom examina și o putem elimina dacă aceasta ne încalcă politicile.

Pe YouTube, specialiștii noștri în politici examinează non-stop videoclipurile semnalate. Dacă un videoclip încalcă regulile comunității, este eliminat de pe site. Dacă nu este adecvat pentru toți utilizatorii, videoclipul poate fi restricționat în funcție de vârstă, pentru ca utilizatorii mai tineri să nu îl poată vedea. Iar când un partener YouTube încarcă un videoclip în secțiunile Emisiuni sau Filme, trebuie să evalueze eventualul conținut pentru adulți.

Iar acesta este doar începutul. Încercați și alte funcții de siguranță din bara laterală și aflați mai multe despre măsurile pe care le puteți lua pentru a face căutarea online sigură și distractivă pentru toți membrii familiei, indiferent de vârstă.

Instrumente de siguranță

Descoperiți funcțiile de siguranță de la Google, create pentru a vă ajuta să decideți ce materiale pot fi accesate online de membrii familiei.

Căutare Google

Semnalați rezultate neadecvate ale Căutării sigure

Dacă găsiți rezultate ale Căutării sigure care sunt destinate exclusiv adulților, semnalați-le. Ne străduim mereu să îmbunătățim filtrele de conținut și astfel de feedback ne ajută să sporim gradul de securitate oferit de Căutarea sigură, pentru toată lumea.

Aflați mai multe

Dați clic pe imaginea neadecvată pe care o vedeți în rezultatele căutării pentru a deschide o pagină cu mai multe opțiuni.

Dați clic pe Trimiteți feedback în colțul din dreapta jos al panoului cu rezultatul imagine.

YouTube

Semnalați conținutul discutabil

Specialiștii noștri în politici lucrează nonstop pentru siguranța dvs. și a familiei dvs. pe YouTube. Dacă întâlniți conținut sau comportament care considerați că încalcă Regulile comunității YouTube, îl puteți semnala în vederea examinării. Dacă un videoclip încalcă regulamentul nostru, acesta este eliminat de pe site. Dacă nu încalcă regulamentul, dar este posibil să nu fie adecvat pentru toți utilizatorii, videoclipul poate fi restricționat în funcție de vârstă, pentru ca utilizatorii mai tineri să nu îl poată vedea.

Aflați mai multe

Pentru a semnala un videoclip, dați clic pe butonul „Semnalați” sub playerul video.

Dintre motivele de semnalare afișate, dați clic pe cel care descrie cel mai bine modul în care videoclipul încalcă regulamentul.

Specificați toate detaliile suplimentare care ar putea ajuta echipa de examinare să ia o decizie.

Semnalarea videoclipurilor se face în mod anonim, dar numai utilizatorii conectați pot să folosească instrumentele de semnalare.

Pentru a afla cum puteți să semnalați un comentariu sau un canal, accesați Centrul de ajutor.

Google+.

Semnalați conținutul jignitor

Dacă cineva spune ceva neadecvat într-un comentariu sau într-o postare pe Google+, puteți să semnalați acest caz, chiar și de pe un dispozitiv mobil. Google+ are politici de conținut clare, care explică ce acțiuni sunt sau nu adecvate pe site. Prin urmare, dacă întâlniți conținut sau comportament care încalcă politicile noastre, îl puteți semnala în vederea examinării. Examinăm non-stop conținutul semnalat și îl putem elimina. De asemenea, putem să limităm sau să închidem conturile utilizatorilor care ne încalcă politicile.

Aflați mai multe

Pentru a semnala o postare, dați clic pe săgeata din partea din dreapta sus a postării. Apoi, dați clic pe Semnalați spam sau abuz.

În fereastra pop-up care apare puteți specifica de ce semnalați postarea.

După ce ați terminat, lângă postare va apărea un marcaj roșu. Pentru a anula semnalarea, dați clic pe marcajul roșu.

Pentru a semnala un comentariu, plasați cursorul peste comentariu și dați clic pe marcajul gri care apare.

Google+.

Asigurați-vă că serviciul Hangouts este sigur pentru toată lumea

Ne dorim ca utilizarea serviciului Hangouts să fie distractivă pentru toată lumea. Dacă întâlniți conținut sau comportament care încalcă Politica Google+ privind conținutul postat de utilizatori și comportamentul acestora, îl puteți semnala în vederea examinării. Aceste politici sunt importante pentru ca Google+ să rămână un loc sigur, cu o atmosferă pozitivă. Prin urmare, putem să eliminăm conținut și să limităm sau să închidem conturile utilizatorilor care ne încalcă politicile. De asemenea, dacă nu doriți să mai vedeți sau să mai comunicați cu un utilizator al serviciului Hangouts, îl puteți bloca.

Aflați mai multe

Pentru a bloca un utilizator Hangout, plasați cursorul pe miniatura video a persoanei respective.

Dați clic pe pictograma Ignorați.

Pentru a bloca definitiv un utilizator Hangout, bifați caseta de lângă „Ștergeți definitiv”, apoi selectați Terminat.

Blogger

Ajutați-ne să păstrăm blogosfera sigură pentru toată lumea

Există un regulament clar privind tipurile de conținut care pot fi postate pe Blogger. Dacă vedeți conținut care încalcă Politica de conținut Blogger, îl puteți semnala în vederea examinării. Orice conținut care încalcă politicile noastre va fi eliminat, iar conținutul care nu ne încalcă politicile, dar care poate fi nepotrivit pentru anumite segmente de public, va fi precedat de o pagină de avertizare.

Aflați mai multe

Pentru a semnala conținut, accesați articolul de ajutor de aici.

În partea de jos a paginii, selectați tipul de abuz pentru a accesa formularul de contact adecvat.

Completați informațiile solicitate, apoi dați clic pe „Trimiteți”.

Dacă sunteți pe un blog pe care doriți să îl semnalați, dați clic pe meniul derulant „Mai multe” din partea de sus a paginii.

Apoi, dați clic pe „Semnalați un abuz” și urmați pașii pentru a alerta serviciul Blogger în privința conținutului de pe pagina respectivă.

Google Play

Folosiți opțiunile de control parental pentru a filtra aplicațiile în funcție de evaluarea conținutului

Puteți să folosiți opțiunile de control parental pentru a restricționa conținutul care poate fi descărcat sau achiziționat de pe Google Play. Astfel, puteți găsi conținut adecvat pentru dvs. și pentru familia dvs.

Aflați mai multe

Deschideți aplicația Magazin Play pe dispozitivul dvs.

În colțul din stânga sus, atingeți pictograma Meniu.

Atingeți Setări.

Atingeți Control parental.

Activați Controlul parental.

Creați un cod PIN.

Atingeți Aplicații și jocuri.

Alegeți nivelul de maturitate.

YouTube

Setați un filtru pentru a împiedica apariția conținutului neadecvat

Dacă preferați să nu vedeți conținut destinat exclusiv adulților sau restricționat în funcție de vârstă când navigați pe YouTube, derulați la partea de jos a oricărei pagini YouTube și activați Modul sigur. Modul sigur ajută la eliminarea conținutului care poate fi considerat discutabil din rezultatele căutării, din videoclipurile similare, din playlisturi, din emisiuni și din filme.

Aflați mai multe

Derulați la partea de jos a oricărei pagini YouTube și dați clic pe meniul derulant din secțiunea „Siguranță”.

Selectați opțiunea Activat sau Dezactivat pentru a activa sau a dezactiva Modul sigur.

Pentru a bloca această setare, conectați-vă la Contul Google.

După ce v-ați conectat, veți avea opțiunea să blocați această setare.

Căutare Google

O setați și gata. Păstrați Modul sigur blocat

Dacă doriți să păstrați Modul sigur definitiv, îl puteți bloca. Apoi, de fiecare dată când accesați YouTube din browser, conectarea în Modul sigur se va face automat.

Aflați mai multe

Selectați opțiunea Activat sau Dezactivat pentru a activa sau a dezactiva Modul sigur.

Pentru a bloca această setare, conectați-vă la Contul Google.

După ce v-ați conectat, veți avea opțiunea să blocați această setare.

Google Play

Împiedicați achizițiile accidentale sau nedorite

Puteți să împiedicați achizițiile accidentale pe Google Play solicitând introducerea anumitor informații, cum ar fi o parolă, pentru efectuarea unei achiziții.

Aflați mai multe

Deschideți aplicația Magazin Play pe dispozitivul dvs.

În colțul din stânga sus, atingeți pictograma Meniu.

Atingeți Setări.

Atingeți Se solicită autentificarea pentru achiziții.

Selectați opțiunea cea mai potrivită pentru dvs. Dacă sunteți părinte sau intenționați să permiteți accesul la dispozitiv, vă recomandăm opțiunea Pentru toate achizițiile prin Google Play de pe acest dispozitiv.

Vedeți mai multe instrumente de siguranță