Cum vă ajutăm să combateți furtul identității

Google folosește diferite tehnologii pentru a vă proteja împotriva furtului de identitate online și pentru a asigura securitatea Contului Google.

Verificarea în doi pași

Pentru a oferi o protecție și mai eficientă Contului Google, punem la dispoziția utilizatorilor verificarea în 2 pași. Acest instrument adaugă un nivel suplimentar de securitate, prin solicitarea nu numai a unei parole, ci și a unui cod de verificare pentru conectarea la un Cont Google. Chiar dacă parola este piratată, ghicită sau furată în alt mod, atacatorul nu se poate conecta la cont fără a introduce codul de verificare pe care îl vom trimite pe telefonul dvs. mobil. Oferim verificarea în 2 pași în peste 50 de limbi și 175 de țări. Aflați mai multe despre modul în care puteți să configurați verificarea în 2 pași.

Criptarea

Google ia numeroase măsuri pentru a vă proteja informațiile personale de atacatori și spioni. Noi criptăm conexiunea dintre computer și Gmail în mod prestabilit. Acest lucru este util pentru a vă proteja activitatea pe Google de accesări indiscrete. De asemenea, setăm ca prestabilită această protecție, cunoscută drept criptare SSL la nivel de sesiune, când vă conectați pe Google Drive și la multe alte produse.

Avertismente cu privire la activitatea suspectă din cont

Am avertizat mai mulți utilizatori când în Contul lor Google părea să existe un comportament suspect – de exemplu, conectări care par a fi efectuate dintr-o țară și care urmează la scurt timp după o conectare dintr-o altă țară. Acestor utilizatori li s-a afișat un mesaj de avertizare în mesajele primite din Gmail, cu privire la aceste accesări neobișnuite. De asemenea, uneori le solicităm utilizatorilor să își schimbe parola, în cazul în care avem motive să credem că le-a fost compromis contul.

Autentificarea pe baza adresei de e-mail

Pentru a combate abuzurile și a vă feri de spam în mesajele primite, Gmail utilizează autentificarea pe baza adresei de e-mail pentru a stabili dacă un mesaj provine de fapt de la adresa de la care pare să fie trimis. Toți utilizatorii Gmail activi (și persoanele care intră în contact cu aceștia) beneficiază automat de protecție împotriva amenințărilor la adresa informațiilor personale și financiare.

Protecția antispam

Gmail vă protejează împotriva e-mailurilor care conțin spam și a celor dăunătoare. Gmail procesează miliarde de mesaje în fiecare zi și are rezultate remarcabile privind protejarea utilizatorilor împotriva spamului – mai puțin de 1% dintre toate mesajele spam din Gmail ajung în folderul de mesaje primite al utilizatorilor. Când un autor de spam trimite un nou tip de e-mailuri nedorite, adesea sistemele noastre îl identifică și îl blochează din Conturile Google în câteva minute. Astfel, este mai puțin probabil ca mesajele spam care ar putea dăuna computerului sau care încearcă să vă fure informațiile personale să își atingă scopul.