Tehnologii și principii

Google dezvoltă idei şi produse care extind adesea limitele tehnologiei existente. În calitate de companie care acţionează în mod responsabil, depunem eforturi substanţiale pentru a ne asigura că toate inovaţiile sunt dublate de un nivel adecvat de confidenţialitate şi de securitate pentru utilizatori. Deciziile pe care le luăm la toate nivelurile companiei se bazează pe principiile noastre de confidenţialitate. Putem astfel contribui la protejarea utilizatorilor noştri, îndeplinindu-ne în acelaşi timp misiunea de a organiza informaţiile din întreaga lume.

Principii de confidenţialitate

 1. Utilizăm informaţiile pentru a oferi utilizatorilor noştri produse şi servicii de valoare

  „Ne concentrăm asupra oferirii celei mai bune experienţe a utilizatorului”, aceasta este prima teză a filozofiei Google. Dacă utilizatorii ne permit accesul la informaţii, putem să creăm servicii şi produse care sunt valoroase pentru ei. Punând utilizatorul în prim-plan, obţinem produse şi funcţii care îmbunătățesc confidenţialitatea. Această abordare a permis stimularea inovaţiei şi formarea unei comunități online de utilizatori fideli.

  Învăţăm din greşelile de ortografie pe care le facem cu toţii la căutare, pentru a vă oferi rezultate ale căutării mai rapide şi mai exacte. Deci, dacă scrieţi [urşi banda], ne putem da seama că probabil aţi vrut să scrieţi [urşi panda].

 2. Dezvoltăm produse care reflectă standarde şi practici de confidenţialitate solide

  Obiectivul nostru este să ne aflăm în prima linie a tehnologiei, inclusiv a dezvoltării instrumentelor care ajută utilizatorii să îşi gestioneze informaţiile personale într-un mod simplu, accesibil, fără a fi diminuată experienţa valoroasă a utilizatorului. Respectăm legile privind confidenţialitatea şi, în plus, lucrăm la nivel intern, precum şi cu autorităţile de reglementare şi cu partenerii din domeniu pentru a dezvolta şi implementa standarde de confidenţialitate solide.

  Am conceput produsul Google+ cu cercuri pentru a vă ajuta să distribuiţi lucruri diferite unor persoane diferite. Puteţi să includeţi prietenii într-un cerc, familia în alt cerc, iar pe şeful dvs. într-un cerc numai al lui, exact ca în viaţa reală.

 3. Transformăm colectarea informaţiilor personale într-un proces transparent

  Depunem eforturi pentru a arăta utilizatorilor informaţiile de care ne servim la personalizarea serviciilor noastre. Când este cazul, ne străduim să fim transparenţi cu privire la informaţiile pe care le deţinem despre utilizatorii individuali şi cu privire la modul în care ne servim de aceste informaţii pentru furnizarea serviciilor noastre.

  Tabloul de bord Google vă ajută să găsiţi răspunsul la întrebarea „Ce informaţii are Google despre mine?” Acesta vă afişează informaţiile stocate în Contul dvs. Google, de exemplu, ultimul blog de pe Blogger sau fotografiile încărcate, şi vă permite să modificaţi setările de confidenţialitate pentru multe produse Google dintr-o singură locaţie centrală.

 4. Oferim utilizatorilor opţiuni relevante pentru a-şi putea proteja confidenţialitatea

  Problemele şi necesităţile de confidenţialitate diferă de la o persoană la alta. Pentru a deservi în mod optim toţi utilizatorii, Google se străduieşte să le ofere posibilităţi relevante şi detaliate de a alege în privinţa utilizării informaţiilor personale. Credem că informaţiile personale nu trebuie să fie sechestrate şi suntem dedicaţi creării de produse care le permit utilizatorilor să îşi exporte informaţiile personale în alte servicii. Nu vindem informaţiile personale ale utilizatorilor.

  Cu ajutorul instrumentelor noastre pentru confidenţialitate, puteţi să criptaţi traficul de căutare dintre computer şi Google, să navigaţi pe internet în mod privat, să ştergeţi istoricul căutării, să vă mutaţi cu uşurinţă datele din produsele Google, utilizând Eliberarea datelor, şi multe altele.

 5. Administrăm cu responsabilitate informaţiile pe care le deţinem

  Suntem conştienţi de responsabilitatea de a proteja informaţiile pe care utilizatorii ni le încredinţează. Tratăm problemele de securitate cu seriozitate şi lucrăm, împreună cu o comunitate mare de utilizatori, dezvoltatori şi experţi în securitate din exterior, pentru a spori siguranţa şi securitatea internetului.

  Integrăm securitatea şi rezistenţa în produsele noastre încă de la baza acestora. Aplicaţiile noastre automatizate de scanare utilizează date pentru a proteja zilnic milioane de utilizatori împotriva programelor malware, a înşelăciunilor de tip phishing, a fraudei şi a spamului.