Misiunea companiei Google este să organizeze informațiile din întreaga lume și să asigure accesibilitatea și utilitatea universală a acestora.

Compania noastră a realizat foarte multe într-o perioadă relativ scurtă de timp. Din 1998 când a fost fondată, compania Google s-a dezvoltat pentru a servi milioane de utilizatori din întreaga lume.

Când Larry l-a cunoscut pe Sergey

Fondatorii Larry Page și Sergey Brin s-au cunoscut la Universitatea Stanford în anul 1995. Până în 1996 au construit un motor de căutare (care inițial s-a numit BackRub) care utiliza linkuri pentru a stabili importanța unor pagini web individuale.

Google Inc.

Larry și Sergey au numit motorul de căutare creat de ei „Google”, un joc de cuvinte pornind de la „googol”, termenul matematic pentru cifra 1 urmată de 100 de zerouri. Google Inc. s-a înființat în anul 1998 când cofondatorul Sun, Andy Bechtolsheim a scris un cec de 100.000 USD pentru acea entitate, care nu a existat până în acel moment.

În afara biroului

Primul „doodle Google” din 1998 avea scopul de a anunța vizitatorii paginii de pornire că angajații Google sunt offline şi se află la Festivalul Burning Man din Nevada. Acum există o echipă de „doodleri” care a postat peste 2000 de doodle-uri pe paginile de pornire din întreaga lume.

Anunțurile „Descurcă-te singur”

În 2000, am lansat AdWords, un program de autoservire pentru crearea de campanii publicitare online. Astăzi, soluțiile noastre de publicitate care includ anunțuri grafice, mobile și video, precum și anunţurile text simplu pe care le-am lansat în urmă cu mai bine de un deceniu, ajută mii de afaceri să se dezvolte și să aibă succes.

Gmail: fără glumă

De Ziua păcălelilor, în 2004 am lansat Gmail. Abordarea noastră privind e-mailul include funcții precum căutarea rapidă, spațiile de stocare mari și mesajele cu fire de conversaţie.

A devenit public

Prima listare la bursă a unui număr de 19.605.052 de acțiuni obișnuite de clasă A are loc pe Wall Street la data de 18 august 2004.

Locație, locație, locație

În 2004, am achiziționat compania de cartografiere digitală Keyhole și în 2005 am lansat Google Maps și Google Earth. Astăzi, Google Maps oferă informații de trafic live, indicații de orientare pentru transportul public și imagini la nivel de stradă, iar Google Earth vă permite să explorați oceanul și Luna.

Făceți-vă cunoscut

În 2006, am achiziționat un site de transmitere online a videoclipurilor, YouTube. În prezent, pe site se încarcă 500 de ore de videoclipuri pe minut. Videoclipurile cu pisici, jurnalismul urban, candidaturile politice și imaginea unui curcubeu n-au fost niciodată ca acum.

Sosește micul robot verde

Printre zvonurile despre un „Gphone” am anunțat Android, o platformă deschisă pentru dispozitive mobile și Open Handset Alliance, în 2007.

Revista de benzi desenate a anunțat întreaga lume

S-a aflat de Google Chrome cu o zi înainte de data programată, când o revistă de benzi desenate care urma să prezinte noul browser open source a fost livrată cu o zi înainte de termen. Produsul a fost lansat oficial pe 2 septembrie 2008.

Directorul executiv și președintele

Larry Page, Directorul executiv ințial al companiei Google până în anul 2001 a revenit în funcție în aprilie 2011. Eric Schmidt, în prezent președintele nostru executiv, a ocupat această funcție timp de 10 ani.

Google+

În iunie 2011, am prezentat proiectul Google+, care avea scopul de a aduce senzația și intensitatea distribuirii din viața reală pe web și de a îmbunătăți Google incluzând oamenii, relațiile și interesele acestora.

Istoricul Google în detaliu

Informații despre Google

 • Anul înfiițării
  1998
 • Fondatori
  Larry Page și Sergey Brin
 • Înregistrarea societății comerciale
  4 septembrie 1998
 • Prima listare la bursă (NASDAQ)
  19 august 2004
 • Sediu
  1600 Amphitheatre Parkway
  Mountain View
  CA 94043