Ce inseamna, la ce foloseste si cum se face ROOT pentru telefoanele Android – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi introduce putin in lumea Android-ului, vom vorbi despre: root, rom, flash, overclock, recovery, setcpu.
Probabil multi dintre voi nu au habar despre ce vorbesc, sunt termeni pe care doar pasionatii din lumea mobilelor ii cunosc, nu va speriati cu putina rabdare veti ajunge sa-i intelegeti si voi.
De la inceput trebuie sa intelegem ca un sistem de operare mobil nu se instaleaza ca un sistem de operare desktop, acesta se “flash-uieste”, adica este introdus cu forta intr-un chip flash de tip nand care se numeste ROM (read only memory), de multe ori o sa auziti termenul ROM (versiune rom, build) in acest caz nu este vorba despre nand ci despre sistemul de operare propriu zis care se flash-uieste pe ROM.
Root-area este operatiunea prin care utilizatorul capata drepturi depline asupra memoriei interne a telefonului, dupa root-are utilizatorul poate face ce doreste cu sistemul de operare. Prima si cea mai indicata operatiune dupa root-are este backup-ul, este indicat sa se faca un backup dupa sistemul de operare original, chiar daca se doreste flash-uirea unui rom custom sau nu, termenul folosit pentru asta este Nandroid Backup, backup simplu pentru setari si aplicatii se poate face cu Titanium Backup, acesta se gaseste in Market si necesita root (drepturi depline).
Avantajele root-ului sunt multe, in tutorial am enumerat cateva, chiar am aratat rapid ce putem obtine prin overclock-area procesorului, am mai aratat si cum se pot descarca din Market softurile care in mod normal nu sunt disponibile, asta cu ajutorul SetCPU si Market Enabler.
Acest tutorial video este ca o scurta introducere in lumea minunata a Androidului, cu aceasta ocazie inauguram si noua categorie dedicata Mobilelor si in special Android-ului. In curand vom adauga si Windows Phone 7 si iOS.
Cateva aplicatii “universale” pentru root sunt Z4ROOT, Unrevoked si Androot, mare atentie insa, aceste aplicatii nu pot roota orice dispozitiv, informati-va bine inainte de a face pasul.

ATENTIE:

Toate aceste proceduri va pot distruge telefonul definitiv “brick the phone”, aveti rabdare si cititi cu mare atentie posturile de pe forum-urile de specialitate inainte sa va apucati
ROOT-area telefonului anuleaza garantia oferita de producator, interesati-va inainte de root despre “unroot”, inainte sa duceti dispozitivul la service pentru o eventuala problema trebuie sa faceti telefonul “ca nou”.

Flash-uirea poate provoca dependenta, eu sunt o victima.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (277)

  • salut cristi , se pare ca e o problema ... eu nu pot sa vad tutorialul acesta ..dau pe el si mi se deschide fostu tutorila ( inregistrarea conv) titlu si textu sunt dar clipul este cel cu inregistrarea ) ... mersi ... m-ar interesa si eu am un telefon cu android ...

  • probleme cu tutorialul... nu pot vedea ... textul si titlu e bun .. dar clipul video nu... este cel cu inregistrare messenger si altele ...mersi

  • Cristi, vezi ca ai pus acelasi tutorial de doua ori .
    Linkul duce la tutorialul cu inregistrarea convorbirilor de pe clientii de instant messaging!
    Toate bune.

  • Adrian, ai primit emailul meu ? Ca l-am trimis acum 4 zile si nu am primit nici un raspuns.

  • Crisit , te-ai incurcat nu e tutorialul din descriere!!!
    Stiu ca o sa rezolvi asa ca No Stress

  • Cristi ai dreptate cand ai zis ca multii isi cumpara tot felul de chesti performante si nu le folosesc la adevarata lor valoare , exact asa fac uni cand isi cumpara calculatoare de milioane de lei si ...le folosesc doar pentru mess :)) asta e .

  • Ieftin+Bun=ANDROID (mai rar asa) :) asa cum ai mentionat si tu Cristi, telefoane smart incepand de la 300-400 lei (excluzand chinezariile)!
    daca e cu "va urma..." e foarte bine!

    Multumim! Multumim! Multumim!

    • N-ar fi rau sa ne spuneti pe rubrica de comentarii ce ati vrea voi sa stiti despre telefoanele smartphone cu android! Sa ne spuneti ce fel de aplicati doriti sa prezentam. Care sa faca ce? Ce ati vrea voi sa faceti cu un smartphone Android?

Related Post

This website uses cookies.