Claudiu Zamfir

Serviciul de transfer de bani Wise valorează 9,3 miliarde euro

Thumbnail

Serviciul de transfer de bani Wise, folosit și de românii din străinătate pentru a trimite bani acasă, a fost estimat la o valoare de 7,95 miliade de lire sterline (9,3 miliarde de euro), prin listarea sa de miercuri pe Bursa de la Londra.

Potrivit Reuters, care a urmărit listarea directă la bursă, Wise a debutat cu un preț de 8 lire sterline pe acțiunie, cu variații în zona 7,5-8,3 lire.

Astfel, fintech-ul își dublează valoarea față de ultima estimare de dinainte de listarea la bursă. În 29 iulie 2020, Wise (TransferWise, atunci) era estimat la 5 miliarde de dolari (4,2 miliarde de euro), după o operațiune de vânzare privată de acțiuni de 319 milioane de dolari.

Compania TransferWise, care și-a schimbat numele în Wise, în februarie 2021, oferă servicii de transfer de bani transfrontalier și schimb de valute, în condiții avantajoase. De aceea, este folosit în principal de persoanele care lucrează în străinătate, pentru a trimite bani familiilor rămase acasă.

Firma a fost fondată în anul 2011 de doi expați estonieni stabiliți la Londra: Taavet Hinrikus și Kristo Käärmann.

StartupCafe.ro a vizitat în anul 2017 centrul de dezvoltare al TransferWise de la Tallinn, Estonia, iar în 2018 am stat de vorbă cu unul dintre fondatori, Kristo Käärmann, care este și CEO-ul firmei:

 

Parallax

Vizualizari
956
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri