Live

Berlinezii au înregistrat aproximativ 1.000 de proteste pe site-ul poliţiei, după ce autoritățile au interzis mitingurile masive

Data publicării:
Foto: Profimedia

Aproximativ 1.000 de demonstraţii au fost înregistrate pe website-ul poliţiei din Berlin, după ce autorităţile locale au interzis manifestaţiile pe scară largă împotriva restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat joi un purtător de cuvânt al poliţiei, potrivit Agerpres, care citează dpa.

Autoritățile locale se aşteaptă ca numărul persoanelor ce înregistrează proteste să crească, întrucât subiectul este dezbătut intens în mediul online. Orice persoană care intenţionează să protesteze poate să înregistreze o demonstraţie prin completarea unui formular pe website-ul poliţiei berlineze.

Unii internauţi au afirmat că protestele ar trebui să continue, în pofida interdicţiei decise de autorităţi, în timp ce alţii susţin chiar că ar trebui să se recurgă la violenţe.

Poliţia din Berlin se pregăteşte pentru weekend închizând părţi ale zonei centrale a oraşului, în apropierea Porţii Brandenburg.

Anterior, ministrul de interne al oraşului-stat Berlin, Andreas Geisel, a anunţat că câteva mii de ofiţeri de poliţie vor fi desfăşuraţi pentru a veghea la respectarea interdicţiei şi a se asigura că regulile sunt respectate.

În acelaşi timp, organizatorii manifestaţiei de amploare care a fost anulată, iniţiativa Querdenken 711, cu baza în Stuttgart, a contestat interdicţia la un tribunal din Berlin. O decizie a instanţei în acest dosar este aşteptată vineri.

Iniţial, organizatorii au planificat pentru sâmbătă un miting cu aproape 22.000 de participanţi, dar poliţia a decis miercuri să interzică această manifestaţie şi alte proteste de teamă că oamenii nu vor reuşi să respecte măsurile de distanţare fizică impuse în contextul COVID-19.

Geisel a menţionat că participanţii la un eveniment similar desfăşurat pe 1 august au ''încălcat în mod conştient regulile sanitare'', el calificând acest comportament drept ''inacceptabil''.

Editor: B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Proteste în Franța. Cel puțin 2.000 de oameni au manifestat la Paris împotriva violențelor poliției

Macron ar vrea să taie accesul la rețelele sociale în timpul protestelor violente, pentru că tinerii se organizează pe aceste platforme

Mesajul-slogan al generației copiilor de 12-13 ani care au trecut Franța prin foc: „Am făcut-o ca să arăt curaj, ca să devin cunoscut”

Anchetă în Marsilia după moartea unui tânăr împușcat cu un glonț de cauciuc în timpul protestelor violente

Partenerii noștri