Video Cum arată locul de unde a pornit incendiul de la blocul din Constanța

Data publicării:
masina arsa
Aceasta ar fi prima mașină care a luat foc în parcarea subterană a blocului din Constanța Foto: captură video Digi24

Un incendiu care a pornit din parcarea aflată la subsolul unui bloc de locuințe din Constanța a distrus, în noaptea de miercuri spre joi, 35 de apartamente, 37 de mașini și a lăsat pe drumuri, în prag de sărbători, sute de oameni. Totul a pornit de la joaca periculoasă a unor copii. Unul dintre ei, un minor de 15 ani, este în arest la domiciliu. Imaginile filmate sâmbătă de Digi24 în parcarea subterană a blocului, de unde a pornit incendiul, dovedesc violența pe care au avut-o flăcările încă de la început.

Parcarea a devenit un adevărat cimitir de carcase arse și fiare contorsionate. Mașina despre care se crede că a fost prima care s-a aprins nu e decât un schelet de piese metalice deformate. Copilul care a fost trimis în arest la domiciliu a recunoscut în fața instanței că a găsit la fața locului niște recipiente cărora le-a dat foc. Foarte probabil, recipientele au fost luate dintr-un dulap care se afla în apropierea mașinii.

Focul s-a extins cu repeziciune la toate autoturismele lăsate în parcare, dar și la cele parcate pe stradă. Totul este distrus, nu a mai rămas nimic, multe vehicule au capotele smulse și aruncate de forța exploziilor care au avut loc. De altfel, disperați, locatarii au încercat în noaptea respectivă să-și salveze mașinile din parcarea cuprinsă de flăcări. În imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă se vede cum un bărbat scapă ca prin minune din calea flăcărilor. Apoi, cel mai probabil, a rămas fără oxigen și s-a prăbușit pe trotuar. Imaginile dovedesc totodată și violența exploziei, se vede cum bucăți desprinse din mașini sau chiar din tencuiala blocului sunt proiectate peste 10 metri pe partea cealaltă a străzii. 

Au fost distruse și țevile de la utilități care treceau prin parcare. Țeava de apă este pur și simplu îndoită, curbată, deformată. Muncitorii de la Regia de apă încearcă acum să pună în funcțiune conductele care duc la scările mai îndepărtate ale blocului, care nu au fost afectate de incendiu.

Aproape 300 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele și să se mute în altă parte, pentru că apartamentele lor au devenit de nelocuit.

Magistratul care a decis plasarea în arest la domiciliu a minorului de 15 ani a avut o misiune dificilă. Procurorii ceruseră arestarea lui pentru 30 de zile. În fața judecătorului s-a prezentat un copil cu o față inocentă care a spus că nu și-a dat seama ce a făcut și că îi pare rău. Părinţii adolescentului nu au fost prezenţi la audieri.  Alexandru Cantaragiu, avocatul din oficiu al băiatului, a declarat că mama minorului tocmai ce s-a externat din spital, iar tatăl e plecat. 

În noaptea în care s-a petrecut incendiul, băiatul de 15 ani se afla împreună cu un prieten mai mic cu doi ani, care a fost lăsat în libertate.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri