Acuze fără precedent aduse de o poliţistă care şi-a dat demisia şi a plecat din ţară: ”Am părăsit acest sistem corupt guvernat de PCR …” Ce zice de numirile pe pile!

De: Cancan
Publicat: 17/01/2018 | 16:16

Ioana Porfireanu, o fostă poliţistă din Botoşani care a plecat la muncă în Anglia, a lansat un atac dur la adresa Poliţiei Române. „Părăsesc un sistem corupt de pile, cunoştinţe şi relaţii“, a spus tânăra.

Ea şi-a dat demisia din cadrul MAI, în urmă cu mai bine de doi ani, şi a plecat în Anglia, unde se afla soţul ei. Avea 31 de ani la acea dată.

La scurt timp, ea avea să publice un material pe reţeaua de socializare, în care dă de pământ cu sistemul din Poliţia Română. „A venit ziua în care părăsesc un sistem corupt (M.A.I-Poliţia Română), în care guvernează P.C.R.-ul (nu partidul comunist român, ci Pile. Cunoştinţe. Relaţii), precum şi nepotismele. Un sistem în care avansările în funcţie şi mutările se fac pe principiul P.C.R. Mi-au trebuit nici mai mult nici mai puţin de 11 ani şi 2 luni să realizez că acest sistem nu se va schimba niciodată”, a scris foata poliţistă, potrivit ininimaromaniei.ro.

„Am plecat pentru că nu mă mai regăseam, pentru că eram frustrată de tot ce se întâmplă în jurul meu. Eu am lucrat doar în mediul rural, la post de poliţie. Orice raport de mutare nu mi-a fost luat în considerare, iar alte doamne/domnişoare şi chiar domni după 6 luni au fost mutate/mutaţi, nu doar în urban ci direct la birouri”, a mai spus Porfireanu.

Ea mai povesteşte de un episod în care a fost nemulţumită până peste cap, după ce şefii nu au vrut să-i acorde un concediu fără plată, deşi avea argumente solide în favoartea cererii.

„Concediul fără plată l-am solicitat pentru întregirea familiei, nu pentru că aveam vreo afacere în Anglia”, a scris aceasta.