Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevi de la o școală din Capitală, intoxicați cu substanțele folosite pentru dezinsecție

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost alertă mare în Capitală! 18 copii de la o şcoală din sectorul 4 au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău în timpul orelor.

În total, 500 de elevi au fost evacuaţi de pompieri. Cei mici s-ar fi intoxicat cu substanţele folosite pentru igienizare.

Reprezentanţii DSP au ajuns de urgenţă acolo, iar potrivit acestora, angajaţii firmei care a făcut dezinfecţia ar fi utilizat incorect substanţele. În urmă cu puţin timp, Ministerul Sănătăţii a anunţat că şcoala va fi închisă pentru următoarele 3 zile.

După ce la Școala 133 din sectorul 4 au fost confirmate mai multe cazuri de gripă au fost luate măsuri de igienizare. Şcoala a anunţat primăria, iar luni seară o firmă specializată a făcut operaţiuni de dezinfectare, dar şi de dezinsecţie. În clădire învață aproximativ 1.000 de copii împărţiţi în două ture. Alarma s-a dat pentru elevii care au mers la cursuri după-amiaza.

Până să ajungă pompierii şi să evacueze întreaga şcoală, 4 copii din clase diferite au ajuns la cabinetul şcolii cu senzaţii de greaţă, dureri de cap şi ameţeli.

Citește și
incendiu slatina
Incendiu puternic într-un apartament din Slatina. Greșeala făcută de o femeie

Reprezentanţii primăriei au încercat să explice situaţia.

Cristian Zarescu, purtător de cuvânt al primăriei sectorului 4: „Au fost făcute operaţiunile seara. În prospect scria că trebuie să se aştepte 6 ore. Am aşteptat. Dimineaţă s-a făcut curăţenie şi s-a aerisit şi nu-mi explic cum de numai copiii de după amiaza s-au simţit rău şi cei de dimineaţă nu.”

Primele nereguli au fost depistate de reprezentanţii Inspecţiei sanitare a Ministerului Sănătăţii care au verificat documentele în baza cărora s-a făcut igienizarea. Aceştia spun că în hârtii nu sunt precizate ora când s-a făcut operaţiunea, nici cantitatea de substanţe folosite şi nici concentraţia lor.

Cât despre faptul că elevii din prima serie nu s-au simţit rău, inspectorii au constatat că dimineaţa cursurile au durat doar o oră şi jumătate.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult