Profesii

​Ce prevede legea în cazul internării unui copil? Prezenţa unui părinte se asigură la cerere

​Ce prevede legea în cazul internării unui copil?...

Autor: Georgiana Mihalache

14.03.2020, 16:46 1352

Unul dintre părinţi poate sta în permanenţă cu copilul internat în orice unitate sanitară dacă solicită acest lucru, potrivit unui ordin emis de Ministerul Sănătăţii în 2012, în contextul în care un copil de un an din judeţul Bacău a fost confirmat cu noul coronavirus şi se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Părinţii pot cere astfel ca bebeluşul să fie însoţit permanent de un aparţinător, iar Carmen Dorobăţ, managerul Spitalui de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat că mama va fi instruită privind măsurile de prevenţie pecare trebuie să le ia.

Copilul a luat contact cu mătuşa sa întoarsă din Italia în data de 3 martie, iar în 13 martie a fost confirmat pozitiv la infecţia cu noul coronavirus, bebeluşul având simptome de febră şi tuse.

„În cazul copiilor internaţi în secţiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezenţa cu caracter permanent a unuia dintre părinţi, dacă se solicită acest lucru. În cazul copiilor până la 14 ani internaţi în oricare dintre secţiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezenţa unui aparţinător permanent, dacă se solicită acest lucru”, potrivit ordinului 1284 din 2012.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO