Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Uraganul Florence a provocat 5 decese. Imaginea unor pompieri care se roagă în genunchi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Uraganul Florence a slăbit în intensitate, dar nu înainte de a face victime. Cel puţin 5 oameni şi-au pierdut vieţile în SUA.

Între aceştia o femeie şi un copil  a căror casă a fost strivită de copacii doborâţi de vânt. Pomperii s-au pus în genunchi și s-au rugat în afara casei unde a avut loc tragedia, relatează CNN.  Scenele emoționante oferite de pompieri s-au viralizat.

Alte câteva sute de persoane au avut nevoie să fie salvate din mijlocul inundaţiilor şi aproape 900.000 au rămas fără curent electric.

Chiar dacă şi-a mai pierdut din forţa şi a ajuns "doar" furtună tropicală, Florence a continuat să facă ravagii în Carolina de Nord şi Sud. Vântul a avut la rafala peste 100 de kilometri pe oră şi a fost însoţit de ploi violente. Zonele de coastă - primele vizate de ordinul de evacuare - au fost lovite rapid de valuri uriaşe.

Printre localităţile în pericol se număra New Bern, un oraş cu 30.000 de locuitori, aflat la confluenţa a două râuri. Amândouă au ieşit din matcă, inundând case, magazine şi străzi.

Câteva sute de oameni au ignorat ordinul de evacuare şi au avut nevoie de ajutorul pompierilor. Când au văzut cât de gravă este situaţia, unii au încercat să se salveze singuri, cu bărcile.

Localnică: "Eram în barcă, vântul bătea atât de puternic şi ploua atât de tare încât, încercând să plecăm, am fost aruncaţi în rulote, în cutii poştale, case, copaci..."

Imagini - înainte şi după - arată cum apele au cucerit străzile principale şi o parcare din Washington, Carolina de Nord.

La Wilmington, aflat aproape de locul unde uraganul a atins ţărmul prima oară, oamenii au fost treziţi de exploziile transformatoarelor electrice. Aici, o mamă şi copilul ei au murit după ce un copac s-a prăbuşit peste casa lor. Tatăl celui mici este în spital.

Localnic: ”Nu vedeai decât apa şi vânt... Rafale foarte puternice şi zgomotoase.Aşa că nu puteai să îţi dai seama de ce se întâmplă acolo. Mai târziu, am văzut o echipă de salvare, însă m-am gândit că era vorba despre intervenţia la o problemă cu stâlpii de electricitate"

Râul care traversează oraşul Wilmington a oferit o imagine neobişnuită în timpul uraganului.

Reporter: ”Vreau să vă arăt ceva remarcabil, genul de lucru pe care nu-l vezi prea des. Furtuna a ajuns aici, pe râul Cape Fear iar vântul bate de la sud la nord, ceea ce face ca răul să curgă în direcţia opusă, de la sud la nord. Este ceva remarcabil. Experţii meteo spun că debitul este la un maxim istoric, însă oraşul nu este foarte inundat, probabil tocmai pentru că râul curge invers în acest moment.”

Furtuna va mai rămâne câteva zile pe uscat, înainte de a se risipi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult