Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Laurent, un băiețel de 8 ani, se pregătește de facultate. Ce carieră vrea să aleagă micul geniu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deşi are doar 8 ani, un băieţel din Belgia se pregăteşte de facultate. Puştiul-minune s-a încris la liceu când avea 6 ani şi, în doar un an şi jumătate, a absolvit. Acum îşi doreşte să devină inginer.

Puştiul de opt ani şi-a primit diploma la finalul clasei a 12-a, într-o sală plină de colegi cu zece ani mai mari decât el. Laurent s-a înscris la liceu când copiii de vârsta lui se pregăteau de şcoala primară. A ales profilul real, ca să studieze cât mai multă matematică, materia lui preferată.

Deşi a fost mult mai mic decât colegii lui, Laurent a terminat liceul mai repede ca ei. A făcut patru ani într-unul şi jumătate, iar de acum se va bucura de două luni binemeritate de vacanţă. În toamnă vrea să se înscrie la facultate, deşi nu ştie sigur ce va studia.

Laurent Simons: „Sunt foarte mândru că am terminat liceul. Nu ştiu ce voi face mai departe. Am timp două luni să mă gândesc."

Laurent are un IQ de 145, potrivit părinţilor, o daneză şi un belgian, extrem de mândri de fiul lor.

Citește și
Maryam Mirzakhani
Maryam Mirzakhani, geniu al matematicii si prima femeie care a castigat prestigioasa medalie Fields, s-a stins din viata

Părinte: „Încă nu şi-a atins potenţialul maxim. Abia aşteaptă să exploreze tot ce poate la facultate, unde va putea studia ce îi place cel mai mult. Până acum a făcut tot ce ne-a spus."

După îndelungi ezitări, puştiul minune pare să se fi hotărât şi asupra unei cariere.

Reporter: „Care e visul tău. Ce vrei să faci în viaţă?"

Laurent Simons: „Vreau să devin inginer."

Reversul medaliei este, după cum povestesc părinţii, că Laurent nu a fost niciodată interesat să se joace şi a nu a reuşit să-şi facă prieteni.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult