Altele

Istorie la Budapesta » Robert Glință e primul român campion european în probele masculine de natație! AUR la 100 m spate

Robert Glință FOTO ImagoIMages

Articol de Roxana Fleşeru  —  joi, 20 mai 2021

Robert Glință, 24 de ani, s-a impus în cursa de 100 m spate de la Campionatele Europene de la Budapesta cu un nou record național.

Înotătorul în vârstă de 24 de ani a făcut o cursă fantastică, joi, la Budapesta reușind să câștige prima sa medalie europeană de aur. Robert a înotat cele două lungimi de bazin în stilul spate în 52.88, un nou record național, precedentul fiind stabilit tot de el, miercuri în semifinale, 52.97.

Românul i-a întrecut în Ungaria pe spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira (52,90) și pe grecul Apostolos Christou (52.97). Palmaresul european la seniori al lui Robert mai cuprinde două arginturi la 50 m spate cucerite la această ediție și în 2018, la Glasgow. 

Robert Glință, aur la Campionatul European 

România nu mai câștigase un aur european de la CE din 2004, de la Camelia Potec, care se impusese la 200 m liber. La masculin,  țara noastră nu a avut până acum un campion european. 

VIDEO Cursa de AUR a lui Robert Glință

Robert Glință, prima reacție după momentul istoric de la Budapesta

Sunt foarte fericit pentru medalie și pentru timp. Mi-am dorit o cursă inteligentă, să pot să-mi păstrez forțele până pe final. Sunt mulțumit și încântat pentru aur, e cireașa de pe tort
- Robert Glință

Citește mai multe știri din sport:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.