Pensionare și 8.000 de disponibilizări din zonele miniere. Apel către premierul Cîțu
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Facebook Florin Cîțu
Foto: Facebook Florin Cîțu
Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al FSDPR, a făcut un apel către premierul Florin Cîțu privind evaluarea funcționarilor publici, pensionarea și informațiile cu disponibilizările din industria minieră. 

'În calitate de director de comunicare și purtător de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice ale Polițiștilor din România sunt împuternicit să aduc la cunoștința opiniei publice următoarele:

Federația pe care o reprezint sprijină declarația prim-ministrului Florin Cîțu și oferă tot ajutorul în evaluarea funcționarilor publici din ministerele care compun arcul guvernamental. Mai mult, solicităm premierului analize punctuale cu privire la activitatea tuturor acestor lucrători în ultimii 15 ani. Federația solicită premierului ca acolo unde nu s-a înregistrat plus valoare și nu au fost îndeplinite atribuțiile de serviciu, așa cum le prevedea fișa postului, sumele de bani care le-au fost repartizate să fie imputate și retrase.', a spus Ciocan.

'Aflăm că în aceste zile se discută pe două paliere: pensionare și 8.000 de disponibilizări din zonele miniere. FSDPR spune următorul lucru: Securitatea energetică a României este parte a securității naționale. România dispune de resurse importante de gaze. În condițiile în care independența energetică trebuie asigurată și prin resurse proprii, considerăm că evaluarea funcționarilor publici reprezintă de această dată un 'must', nu doar un obiectiv, și poate fi pus în consonanță cu găsirea de soluții cu privire la disponibilizați.' a declarat Ciocan.

'De exemplu, la MAI, ne plângem că nu avem polițiști în stradă și avem deficit de zeci de mii de oameni. Am discutat cu președintele Federației, Ionel Babuș, care este polițist cu experiență, și este extrem de interesat, la fel ca noi toți, despre activitatea din ultimii 15 ani ai acestor funcționari. Mai mult, trebuie să optimizăm această resursă umană astfel încât să acoperim, prin măsuri coerente, golurile din alte zone. În acest sens, afirmăm că ministrul Lucian Bode are tot sprijinul FSDPR ca să înceapă evaluarea, punctual, în Ministerul de Interne, cu privire la toți acești funcționari publici.', a punctat Ciocan.

'Nu tragem în acest moment nicio concluzie, doar cerem imperativ ca acest lucru să fi fost început de ieri! Dacă se pune problema de Legea pensiilor și de disponibilizări, trebuie să eficientizăm toată această activitate, începând de la funcționarii care sunt în arcul guvernamental. Solicităm Corpul de control să meargă la toate ministerele și să ceară un raport de evaluare tuturor miniștrilor. Acolo unde nu s-a înregistrat plus valoare, sumele de bani să fie imputate. Astăzi îi vom solicita și în scris premierului acest apel și confirmarea sprijinului pe care domnia sa îl are în acest deziderat', a conchis Christian Ciocan, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel