Benone Matei, nou șef al Poliției. Ciocan: Este cea mai importantă numire din acest an
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Uniunea Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul' lansează o medalie de onoare. Ciocan: Va fi oferită pe sprânceană
Uniunea Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazul' lansează o medalie de onoare. Ciocan: Va fi oferită pe sprânceană
Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România 'Alexandru Ioan Cuza', a transmis un mesaj tranșant, după ce premierul Florin Cîțu l-a numit pe chestorul Benone Matei șef al Poliției Române, la propunerea ministrului de Interne, Lucian Bode.

'În ultima perioadă de timp, s-a pus problema reformei în MAI. Iată că un pas extrem de important a fost făcut de către domnul mininstru Lucian Bode, în momentul în care a fost numit noul șef al Poliției. Practic, la propunerea ministrului de Interne, primul ministru Florin Cîțu a aprobat numirea sa în funcție. FSDPR apreciază gestul ministrului Bode. Sunt abilitat să precizez că pașii pe care îi face ministrul în reforma MAI sunt pași bine gândiți. Nu numește oameni de dragul de a fi numiți, ci după o analiză atentă. Actualul Inspector General al Poliției este, dincolo de cuvântul 'profesionist' deoarece este fostul șef al Direcției Operațiunilor Speciale din cadrul MAI, o structură cu mari responsabilități, este și un patriot. Spuneam acest fapt cu ani în urmă înainte de a fi numit în noua funcție. Prin urmare, ce am spus atunci se confirmă și prin numirea făcută de prim-ministrul Florin Cîțu, la propunerea ministrului Lucian Bode.', a declarat Christian Ciocan.

VEZI ȘI Reformă în MAI. Christian Ciocan: Este necesară o dată pentru totdeauna!

'FSDPR afirmă public că îi oferă absolut tot sprijinul de care dispunem, atât ca structură sindicală și, mai mult, prin expertiza oamenilor care formează sindicatele din Federație, indiferent de domeniul în care aceștia lucrează. Toți polițiștii Federației noastre se vor subsuma eforturilor actualului șef al Poliției pentru că reforma trebuie să continue. Dacă reforma a început cu șeful IGPR, suntem convinși că va urma și la toate celelalte structuri unde nu sunt numiți șefii. De altfel, acesta are și rangul de secretar de stat, face parte din Colegiul de conducere al Ministerului de Interne. Federația noastră oferă sprijin nu doar inspectorului general, ci și MAI.', a spus Ciocan.

'Este cea mai importantă numire din acest an, dar și de când fostul șef, chestorul Vasilescu, și-a dat demisia. Precum am spus în acel moment, declarăm și acum faptul că chestorul Vasilescu a procedat conform regulamentelor noastre, dar nu acesta este subiectul acum. Nu în ultimul rând, afirmăm că dacă s-a dat semnalul începerii reformei cu unul dintre cei mai importanți pași în MAI, ei bine, în perioada următoare, veți constata că și la nivelul IGPR se vor face pași importanți pe care polițiștii îi așteaptă de ani buni.', a evidențiat Ciocan.

VEZI ȘI  Reformă urgentă în MAI. Christian Ciocan: Moment istoric în 30 de ani!

'Transmitem un mesaj, prin intermediul dumneavoastră, polițiștilor din Ministerul de Interne și opiniei publice din România și din străinătate să aibă încredere. FSDPR dă girul complet actualului șef al IGPR. Oamenii se pot baza din acest moment pe o Poliție modernă, europeană. Mai mult, fac o promisiune că voi veni în fața dvs., înainte de oricine și orice, cu fiecare proiect care va fi implementat de la nivelul IGPR. De asemenea, țin să precizez faptul că în nume personal, ca polițist profesionist din 1990, șeful Poliției Române are tot girul meu, și ca om, și ca polițist, precum și sprijinul Federației.', a concluzionat Christian Ciocan, pentru DC News.

Iată și documentul numirii noului șef al IGPR:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel