Top 30 cele mai frumoase destinaţii de văzut în România - recomandările celui mai cunoscut portal de călătorii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuri dintre cele mai diferite, de la parcuri la castele, galerii de artă sau chiar un mall sunt în top 30 al destinaţiilor din România recomandate de site-ul tripadvisor.com, cea mai cunoscută platformă de călătorii din lume.

Primele 30 de obiective din „Top things to do in Romania” sunt, potrivit tripadvisor.com, următoarele:   

Galeria de Artă din Sighişoara

„Art&Crafts este o galerie locală de artă cu produse sută la sută realizate manual. Sunt două locaţii importante, Galeria 1 este situată al subsolul „House of the Rock”, în piaţa principală a oraşului, iar Galeria 2 este într-una din cele mai importante clădiri din Sighişoara, Casa lui Vlad Dracul”, arată tripadvisor.com. 

Cetatea Alba Iulia 

„Niciun alt oraş din Transilvania nu a adunat la un loc atâtea momente cruciale şi simboluri. Cu mii şi mii de ani de istorie, Alba Iulia reprezintă o oglindă fermecătoare în care fiecare dintre grupurile etnice din Transilvania îşi pot descoperi vigoarea şi tradiţiile de altădată. Inima oraşului o reprezintă cetatea Alba Carolina, cea mai reprezentativă fortăreaţă bastion din România şi sud-estul Europei”, arată portalul. 

image

Castelul Peleş

„Acest castel care datează din secolul XIX a fost construit de regele Carol I şi este considerat unul din cele mai frumoase castele ale Europei”, scrie tripadvisor. 

Piaţa Mare din Sibiu

„Piaţa Mare se află în centrul istoric al Sibiului, unde sunt de asemenea monumente istorice importante, multe dintre ele parte din patrimoniul UNESCO”, scrie portalul. 

Mănăstirea Suceviţa

„Mănăstirea pictată datând din secolul XVI se mândreşte cu mii de imagini pictate pe un fundal în nuanţe de verde”, scrie tripadvisor. 

Manastirea Sucevita. FOTO

Biserica Stavropoleos din Bucureşti

„Construită în 1724, această frumoasă biserică este una din cele mai vechi din Bucureşti”, scrie portalul. 

Delta Dunării

„O suprafaţă vastă, cu locaţii excelente de unde poţi admira păsările. Canale de apă, lagune, stuf, fără drumuri, poduri sau maşini. Folosiţi o barcă închiriată ca să ajungeţi în cele mai frumoase locuri”, scrie unul dintre utilizatorii portalului. 

Mânăstirea Voroneţ

„Această mânăstire pictată, locuită de măicuţe, este adesea denumită capela Sixtină a Estului”, notează portalul. 

Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet

„Am petrecut câteva ore în muzeu cu ghidul nostru. Ne-a explicat la ce era folosită fiecare cameră, şi ne-a povestit din amintirile sale din perioada comunistă. Perioada petrecută în acest muzeu plin cu foarte multe detalii a fost sobră şi memorabilă”, scrie un turist american pe tripadvisor. 

image

Colecţia de maşini Ţiriac din Otopeni

„O colecţie unică de maşini din 1899 şi până în 2014 şi în continuă actualizare”, scrie tripadvisor. 

Piaţa Sfatului din Braşov

„Un loc minunat de vizitat, străzi şi magazine frumoase, plăcut pentru hoinăreală, stat în cafenele. Puteţi cumpăra covrigi şi să mâncaţi prăjituri excelente cum e cremşnitul cu vanilie sau profiterolul cu ciocolată la una din patiseriile de pe stradă în loc să faceţi cumpărături”, scrie unul din utilizatori pe portal. 

Cimitirul vesel de la Săpânţa

„O colecţie fascinantă de cruci unice din lemn care imortalizează detalii despre cei morţi”, notează portalul. 

Salina Turda

„O experienţă cam friguroasă dar foarte frumoasă. Dacă ajungeţi acolo luaţi-vă haine mai groase la voi pentru că se află la adâncime destul de mare. Se pot practica diverse activităţi, este un loc potrivit pentru familiile cu copii. Prea multe scări pentru cei mai în vârstă. Şi o linie de transport public din alte oraşe mari surprinzător de bună. Distracţie plăcută”, scrie unul din utilizatori pe portal. 

image

Old fashioned Cocktail Bar din Constanţa

„Cocktailurile sunt uşor de făcut, dar îţi trebuie talent şi pasiune să creezi un gust unic în acord cu personalitatea ta, felul în care te simţi şi chiar figura ta. Găseşti aici atmosferă prietenoasă şi muzică bună, printre oameni buni şi barmani extraordinari. Chiar mi-a plăcut aici”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

Castelul Corvinilor din Hunedoara

„Dacă vrei să ştii cum a fost un castel în diferite momente ale istoriei, ăsta e cel mai bun loc în care să vezi aceste lucruri. Este un castel adevărat unde poţi vizita fiecare loc din interior şi unde sunt explicaţii perfecte pentru fiecare dintre obiective. Dacă ai ocazia să vii aici, ar trebui să o faci”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

corvinilor

Crama Serve din Ceptura

„Am fost aici într-o după-amiază cu câţiva prieteni să vedem locul şi să gustăm vinurile. O experienţă memorabilă, ne-a plăcut foarte mult. Am văzut de asemenea o parte din viile de unde sunt făcute vinurile. Degustarea a avut loc într-o căsuţă din apropiere, înconjurată de o grădină foarte frumoasă. Gazda noastră bine documentată şi foarte prietenoasă ne-a ajutat să avem parte de o după-amiază minunată. Şi înţeleg că sunt multe alte opţiuni pentru un week-end întreg, opţiuni pe care ne vom întoarce să le testăm”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

Castelul Poenari din Piteşti

„Castelul a fost construit din ordinul lui Vlad Ţepeş, în secolul al XIV-lea, şi se află lângă Arefu, la aproximativ 30 de minute demers cu maşina de Curtea de Argeş. Odată ajunşi la Arefu, urcaţi 1480 de scări pentru a vedea ruinele castelului şi priveliştea uimitoare. Urcatul nu este uşor dar nici imposibil. Recomand încălţăminte comodă, o sticlă de apă şi eventual ceva dulce pentru a face urcuşul mai uşor. Biletul costă 5 lei de persoană”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

Cu Mocăniţa pe Valea Vaserului

„Sunt aproximativ 6 vagoane trase de o locomotivă pe aburi. Dacă sunt mai mulţi pasageri care şi-au rezervat un loc, un al doilea tren va pleca la 20 de minute după primul aşa că toată lumea se va bucura de această uimitoare călătorie. Plimbarea durează aproximativ 6 ore, cu o oră şi jumătate pauză la capătul liniei. Se poate cumpăra mâncare la punctul de oprire dar preţurile sunt destul de mari aşa că un pacheţel de acasă ar fi o idee bună”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

   

Mocăniţa de pe  Valea Vaserului

Catedrala Ortodoxă din Timişoara

„E unul din locurile pe care ar trebui să le vadă orice turist care ajunge în Timişoara. E unul din simbolurile oraşului. Din nefericire, dacă nu eşti parte a unui grup de turişti cu ghid, nu vei putea afla foarte multe despre istoria şi importanţa ei”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

Footprints of Joy din Cernavodă

Footprins of Joy este un proiect creat de asociaţia internaţională de protecţie a animalelor „Salvaţi câinii şi alte animale”. Locaţia include un adăpost modern pentru câini şi un spaţiu destinat cailor şi măgarilor”, notează portalul. 

Biserica Fortificată din Viscri

„Bisericile fortificate precum aceasta sunt ceva specific acestei părţi din România. Această biserică veche oferă o privelişte splendidă a zonei şi are un mic muzeu cu artefacte vechi”, scrie unul din utilizatorii portalului, un turist din Anglia. 

image

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova

„Am venit la Craiova din America cu alte treburi, dar am auzit multe despre acest parc. Sunt fotograf de peisaje, am văzut câteva poze cu acest parc şi am fost impresionat. Este uriaş, clasic şi bine întreţinut, intenţionez să revin”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

Biserica cu Luna de la Oradea

„Foarte frumoasă şi foarte interesante picturile şi sculpturile de lemn din interior. Are o arhitectură foarte frumoasă”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

Palas Iaşi

„Este atât de mare! Iar Iaşiul este un oraş nou şi curat. Mulţi studenţi dar mi-a fost teamă în trafic. Data viitoare voi veni cu familia şi prietenii. Grozav oraş”, scrie unul sin utilizatorii portalului. 

Cheile Bicazului

„De fiecare dată când vin aici, singură sau cu grupuri, opresc maşina şi merg să mă plimb. Nu implică mare efort, iar peisajul este uimitor. Când vin aici pur şi simplu mă simt liberă”, scrie una din utilizatoarele portalului. 

Cheile Bicazului

Mănăstirea Curtea de Argeş

„Este renumită pentru legenda meşterului Manole şi este una din cele mai frumoase mânăstiri. Este înconjurată de un parc foarte frumos”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

Biserica fortificată din Prejmer

„E minunat că acest loc uimitor a fost atât de bine restaurat şi păstrat. Nu rataţi şansa de a-l vedea. Ce mi-a plăcut este că spre deosebire de alte biserici fortificate aceasta a fost proiectată să protejeze nu doar conducătorii ci întreaga comunitate, şi de aceea fiecare familie îşi are propria încăpere cu acelaşi număr ca şi cel al casei din sat. Dacă puteţi urca să vedeţi camerele şi peisajul de sus merită efortul”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

Grădina Botanică din Cluj-Napoca

„O grădină foarte frumoasă în centrul Clujului. Foarte ieftin biletul de intrare, am petrecut 3 ore plimbându-ne şi ne-am simţit excelent pentru doar 2 lire şi jumătate biletul de intrare. Frumos parc, frumos oraş”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

Sarmizegetusa Regia

„Multe de văzut dacă eşti pasionat de arheologie. Nu mergeţi vara când e foarte cald şi umezeală”, scrie un utilizator. 

image

Vulcanii Noroioşi de la Berca

„E ceva diferit de tot ce am văzut până acum. Încântătoare experienţă şi extraordinar timpul petrecut aici, dar fără toalete în zonă”, scrie unul din utilizatorii portalului. 

Vă mai recomandăm: 

Povestea fascinantă a medicului român care a reformat sistemul de stat fără un ban de la buget: Livia Ognean, îngerul copiilor născuţi de câteva sute de grame

Medicul neonatolog Livia Ognean (46 de ani) a reuşit să mobilizeze colegi, părinţi şi oameni obişnuiţi pentru a schimba în bine viaţa unor copii de numai câteva sute de grame, internaţi la terapie intensivă neonatală în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Totul prin forţe proprii, independent de statul român.

Tizii sibieni ai unor politicieni celebri – strungarul Adrian Năstase, inginerul Ludovic Orban şi tâmplarul Mihai Ungureanu

Trei sibieni sunt posesorii unor nume cu rezonanţă în viaţa politică: Adrian Năstase, Ludovic Orban şi Mihai Ungureanu. Oamenii povestesc amuzaţi ce glume se fac pe seama lor, dar şi cum îşi văd celebrii tizi de la Bucureşti.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite