Ajutoare naturale pentru îndepărtarea negilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutoare naturale pentru îndepărtarea negilor
Ajutoare naturale pentru îndepărtarea negilor

Metoda chirurgicală nu este singura prin care se poate scăpa de negi. Fitoterapeuţii ne propun câteva remedii naturale ce şi-au dovedit eficienţa pe termen lung.

Având denumirea medicală de „veruci”, negii sunt de fapt excrescenţe ale pielii şi apar îndeosebi pe palme şi pe degete, dar şi la nivelul picioarelor şi chiar al feţei sau pe spate.

Deşi la prima vedere par inofensivi, trebuie depistaţi din vreme, deoarece sunt contagioşi şi se pot răspândi pe tot corpul.

Propolisul poate grăbi vindecarea

image

Fitoterapeuţii consideră că tinctura de propolis este cel mai eficient mod de îndepărtare a negilor, cu efect pe termen lung. Astfel, cu ajutorul unui tifon îmbibat în propolis, se vor tampona negii dimineaţa şi seara. Însă nu trebuie atinsă şi pielea din jurul lor. Propolisul se mai poate administra şi intern, fiind un puternic antibiotic natural, care grăbeşte vindecarea.

Propolisul se poate lua în combinaţie cu apă sau cu ceai. Se pot pune câte şase picături la o cană de apă, din care se va bea pe parcursul unei zile. Persoanele care nu suportă gustul lui amărui îl vor înghiţi cu ajutorul unei bucăţi de pâine, pe care se vor pune trei picături de propolis. Se va administra fie înainte, fie după masă.

Uleiul de ricin nu dă efecte secundare

image


Tratamentul pe bază de ulei de ricin are efect doar dacă se aplică în două reprize. În prima parte a tratamentului se tamponează negii timp de două săptămâni cu ulei de ricin, dimineaţa şi seara, după care se face pauză zece zile. După acest interval, se repetă procedeul 15 zile, timp în care negii încep să dispară. Tratamentul pe bază de ulei de ricin este lipsit de efecte secundare.

Ceapa se foloseşte doar macerată

image

Un alt remediu eficient în îndepărtarea negilor este maceratul din foi de ceapă. Astfel, se iau două-trei cepe de mărime medie şi se pun la macerat în oţet de bucătărie de nouă grade.

După ce stau la macerat o zi, cepele se scot din oţet şi se pun la rece. În fiecare zi se va pune câte o foaie de ceapă pe neg şi se va leaga cu un tifon steril. Aceasta trebuie ţinută pe neg aproximativ trei ore. În tot acest timp, se recomandă să se evite contactul cu apa. De asemenea, tot în oţet, dar de mere, se poate pune la macerat şi usturoi.

Rostopasca şi păpădia, benefice doar pe termen lung

image



Fitoterapeuţii recomandă ca rostopasca să fie folosită pe cât posibil doar în stare naturală, deoarece sucul lăptos pe care îl conţine ajută negul să se usuce mai repede. Însă trebuie multă atenţie atunci când aplicăm sucul pe neg, deoarece în contact cu pielea sănătoasă poate provoca arsuri, având efect caustic.

De asemenea, se poate folosi şi tinctura de rostopască, ce se găseşte în magazinele de specialitate. Însă tratamentul cu tinctură va dura aproximativ o lună, spre deosebire de cel cu suc natural, ale cărui efecte apar în cel mult două săptămâni.

Astfel, fiecare neg se va unge cu această tinctură de trei-patru ori pe zi, după ce, în prealabil, zona este curăţată cu apă şi cu săpun. Rezultate la fel de bune se pot obţine şi cu ajutorul sucului de păpădie. Şi în cazul lui, tratamentul este de durată, acesta întinzându-se pe o perioadă de aproape
două luni.

image

Specialistul nostru
Dr. Ruxandra Constantina


medic de familie
competenţă în apifitoterapie

Foarte benefice în tratamentul negilor (verucilor, cum mai sunt cunoscuţi în termeni medicali) sunt tinctura de arnică, sucul de gălbenele şi sucul sau tinctura de rostopască. În fiecare dimineaţă şi seară, timp de 30 de zile, se badijonează zona afectată cu un tampon de vată sau cu un tifon înmuiat în unul dintre aceste remedii.

După aceeaşi procedură se poate folosi şi bitter suedez, tinctură de propolis, zeamă de lămâie sau suc de ceapă. O altă metodă care dă rezultate excelente în tratamentul negilor este să masăm uşor leziunea cu ulei de ricin. Acest remediu este bogat în proteine, glucide şi în săruri minerale.

Tratamentul se face zilnic, dimineaţa şi seara, timp de două săptămâni, iar apoi se face o pauză de zece zile. După aceea, se reia tratamentul timp de alte 15 zile. Intern, se recomandă folosirea tincturii de propolis în combinaţie cu apă sau cu ceai. Acest remediu este util pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru prevenirea reapariţiei negilor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite