Tipuri de date privind locația utilizate de Google

În varietatea de produse Google pot fi utilizate diverse tipuri de informații privind locația.

Informațiile implicite privind locația sunt informații care nu ne indică efectiv unde se află dispozitivul dvs., ci ne permit să presupunem că fie vă interesează locația respectivă, fie este posibil să vă aflați acolo. Un exemplu de informații implicite privind locația ar fi o interogare de căutare introdusă manual pentru o anumită locație. Informațiile implicite privind locația sunt utilizate într-o varietate de modalități. De exemplu, dacă introduceți textul „Turnul Eiffel”, presupunem că ați dori să vedeți informații despre locațiile aflate în apropiere de Paris, iar apoi putem să utilizăm această presupunere pentru a vă oferi recomandări despre locațiile respective.

Informațiile despre traficul de internet, cum ar fi adresa IP, sunt de obicei atribuite în blocuri în funcție de țară, pentru a putea fi utilizate cel puțin pentru a identifica țara dispozitivului, dar și, de exemplu, pentru a vă oferi limba și codul local corect pentru interogările de căutare. Aceste informații sunt trimise ca parte obișnuită a traficului de internet.

Unele produse, cum ar fi navigarea pas cu pas din Hărți Google pentru mobil, utilizează informații mai exacte privind locația. În cazul acestor produse, de obicei trebuie să optați pentru a activa serviciile de localizare bazate pe dispozitiv. Acestea utilizează informații cum ar fi semnalele GPS, senzorii dispozitivului, puncte de acces Wi-Fi și coduri de turnuri de celule, care pot fi folosite pentru a deriva sau a estima locația exactă. Ulterior, puteți opta pentru a dezactiva serviciile de localizare bazate pe dispozitiv. Anumite dispozitive și/sau aplicații vă pot oferi, de asemenea, setări suplimentare pentru controlul informațiilor privind locația pentru aceste servicii de localizare bazate pe dispozitiv. De exemplu, pentru unele produse, puteți alege dacă doriți să stocați aceste locații în respectivul produs sau în istoricul contului.