Funcţii de căutare

Gadget-ul pentru sfaturi Google

Citiţi zilnic sfaturi, trucuri şi sugestii pentru produsele Google.
Căutaţi pe acest site:

Îmbunătăţiţi-vă experienţa de căutare

Google nu oferă doar acces uşor la miliarde de pagini Web, ci, în plus, pune la dispoziţie o mulţime de funcţii speciale care vă vor ajuta să găsiţi exact ceea ce căutaţi. Mai jos sunt enumerate unele dintre cele mai populare funcţii.

Elemente esenţiale cotidiene

Starea vremii

Dacă doriţi să vedeţi starea vremii pentru numeroase oraşe din Romania şi din întreaga lume, introduceţi textul „vremea”, urmat de oraş, sau de oraş şi de ţară.

Înapoi la început

Instrumente de referinţă

Calculatorul

pictogramă calculator

Pentru a utiliza funcţia încorporată de calculator de la Google, nu trebuie decât să introduceţi în caseta de căutare calculul pe care doriţi să-l efectuaţi.

Conversia unităţilor

pictogramă bec

Puteţi utiliza Google pentru a face conversia între numeroase unităţi de măsură, printre altele, pentru înălţime, greutate şi masă. Este suficient să introduceţi în caseta de căutare conversia dorită, iar de restul ne vom ocupa noi.

Înapoi la început

Alegerea cuvintelor cheie

Programul de verificare ortografică

pictogramă lupă

Software-ul de verificare ortografică de la Google verifică automat dacă o cautare foloseşte ortografia utilizată cel mai des pentru un anumit cuvânt. În cazul în care consideră că aţi putea genera rezultate mai bune cu ajutorul unei ortografii alternative, veţi fi întrebat „Aţi dorit să scrieţi: (ortografia utilizată cel mai des)?”. Selectaţi ortografia sugerată pentru a lansa o nouă căutare pe Google folosind termenul respectiv.

Back to top

Planificarea călătoriilor

Conversia valutară

pictogramă grafic

Pentru a utiliza convertorul valutar încorporat, nu trebuie decât să introduceţi în caseta de căutare Google conversia pe care doriţi să o efectuaţi, iar noi vom furniza răspunsul chiar în pagina cu rezultate.

Hărţi

pictogramă hartă

Căutaţi o hartă? Introduceţi numele unei locaţii, alături de cuvântul „hartă”, şi vom returna o hartă cu locaţia repectivă. Dacă selectaţi harta afişată, veţi accesa o versiune de dimensiuni mai mari, folosind Hărţi Google.

Înapoi la început

Căutare Avansată

Completarea spaţiului liber

pictogramă lupă

Uneori, pentru a răspunde la o întrebare, cel mai simplu este ca Google să „completeze spaţiul liber”; puteţi face acest lucru prin adăugarea unui asterisc (*) în caseta de căutare Google în partea propoziţiei sau a întrebării care doriţi să fie completată.

Înapoi la început