Verificați setările Gmail

Dacă utilizați Gmail, puteți să urmați pașii de mai jos pentru a asigura protecția contului.

Asigurați-vă că mesajele dvs. de e-mail nu sunt redirecționate sau distribuite decât atunci când doriți acest lucru

În fila „Setări e-mail” din Gmail, verificați setările de redirecționare și delegare care le permit altor utilizatori să vă acceseze contul, pentru a vă asigura că mesajele dvs. de e-mail sunt direcționate corespunzător.

Dacă uitați parola, aveți nevoie de o modalitate de a redobândi accesul la cont

Google vă poate trimite un mesaj la o adresă de e-mail de recuperare, în cazul în care doriți să resetați parola. De aceea, asigurați-vă că adresa de e-mail de recuperare este valabilă și că este un cont pe care îl puteți accesa. Puteți adăuga, de asemenea, un număr de telefon în profilul Gmail, pentru a primi prin mesaj text un cod de resetare a parolei.

Specificarea unui număr de telefon mobil pentru contul dvs. este una dintre cele mai simple și mai sigure modalități de a vă proteja contul. De exemplu, Google poate utiliza numărul de telefon pentru a descuraja persoanele care încearcă să vă acceseze contul. De asemenea, vă vom trimite un cod de verificare, astfel încât să vă puteți conecta la cont, în cazul în care pierdeți vreodată accesul. Dacă ne furnizați un număr de telefon de recuperare, nu veți fi înscris(ă) pe liste de marketing și nu veți primi mai multe apeluri de telemarketing.

Telefonul dvs. mobil reprezintă o metodă de identificare mai sigură decât adresa de e-mail pentru recuperare sau o întrebare de securitate, deoarece, spre deosebire de acestea două, aveți posesia fizică asupra telefonului.

Verificați dacă există accesări sau activități neobișnuite în cont

Verificați-vă periodic contul, pentru a identifica activitățile neobișnuite sau suspecte. Dați clic pe linkul „detalii” din partea de jos a paginii pentru a găsi cele mai recente adrese IP de la care a fost accesată adresa de e-mail, precum și locațiile asociate acestora. Dacă vedeți activități suspecte în cont, schimbați imediat parola și deconectați-vă de la cont. Aflați mai multe informații despre activitatea suspectă din cont.

Când vă conectați la Gmail, asigurați-vă că adresa web începe cu https:// (și nu doar cu „http://”). Aceasta indică o conexiune criptată cu site-ul web, mai rezistentă la spionaj sau la falsificare. Pentru mai multe sfaturi legate de Gmail, consultați Lista de verificare a securității Gmail.