Juriul

Adrian Botan

Adrian Botan

A studiat arhitectura. A flirtat cu publicitatea. S-a stabilit intr-o relatie cu McCann Erickson. Conduce destinele creative ale regiunii, dar si cea mai premiata echipa de creatie din Romania. In 14 ani au colectat metale de toate culorile pe la Golden Drum, Epica, Eurobest, One Show si D&AD pentru marci ca Sprite, MTV, Maggi sau Vodafone. McCann Romania e singura agentie din Europa de Est care detine Grand Prix si Titanium la Festivalul Cannes Lions pentru campaniile ROM Autentic.

Nicolae Alexi

Nicolae Alexi

Născut la 23 martie 1947, în judeţul Braşov, comuna Drăuşeni, România, absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, secţia Grafică, promoţia 1974; Conferenţiar Doctor, mebru al departamentului de Grafică, Universitatea Națională de Arte. Începând cu anul 1974 a participat la numeroase expoziţii personale şi de grup în ţară şi în străinătate, obținând o serie de premii importante cum ar fi Marele Premiu UAP din România (1998) sau Medalia de Aur la Bienala de Artă Contemporană (1993).

Andreea Esca

Andreea Esca

Andreea Esca este din 1995 gazda Stirilor PROTV de la ora 19 iar din 2006 este Director Editorial al revistei "The ONE". Jurnalist de profesie, Andreea este casatorita de 12 ani cu omul de afaceri francez Alexandre Eram si au impreuna doi copii. Si-a inceput cariera in televiziune la inceputul lui 1992 la televiziunea particulara SOTI, a urmat stagii de pregatire la CNN, si a devenit corespondent al televizunii americane, din anul 1994. In acelasi an paraseste postul SOTI pentru PROTV unde este initial redactor-editor al stirilor si mai apoi prezentator. Ambasador al "Fundatiei Renasterea" , Andreea Esca este o sustinatoare a campaniilor de prevenire si combatere a cancerului de san participand anual, de 1 octombrie, la evenimentul international de Iluminare in roz a unei cladiri importante din tara, ca semnal de alarma privind cancerul mamar.

Adrian Braescu

Adrian Braescu

Designer, doctor în Arte Vizuale, Inspector general pentru Educație în domeniul Artelor în MECTS, promotor și co-autor al curriculum-ului pentru Educație Vizuală și pentru Educație Artistică, discipline noi în învățământul românesc. Inițiator al mai multor concursuri din domeniul artistic, membru al numeroase jurii naționale și internaționale. Membru în echipa REMCE (Red de Estructuras de Movilidad para Ciudades Eficientes), reţea internaţională de cercetare din cadrul Universității din Alcalá de Henares, Spania, pentru reconsiderarea noțiunii de mobilitate în mediul urban prin abordare interdisciplinară și prin promovarea bionicii.

Adrian Braescu

Medeea Marinescu

Medeea Marinescu este o actrita de film si teatru, cunoscuta dupa interpretarea rolului Mirabela din filmul „Maria Mirabela”. Si-a facut debutul in randul artistilor la varsta de 3 ani, cand a jucat in pelicula „Iarna Bobocilor” regizat de Mircea Moldovan. In 2007, filmul „Je vous trouve très beau”, cu actrita romanca in rol principal, a castigat Premiul César pentru cel mai bun film de debut. Pana acum, Medeea Marinescu a jucat in peste 20 filme si a interpretat in numeroase piese de teatru, printre cele mai recente fiind "Straini in noapte", "Fa-mi loc" si "Dineu cu Prosti" . In prezent, joaca pe scena Teatrului National Bucuresti. Decorata cu Ordinul "Steaua Romaniei".

Ioan T Morar

Ioan T Morar

Poet, prozator, jurnalist, realizator de emisiuni tv si radio, umorist, călător- sînt cîteva 'taguri' care se pot folosi pentru Ioan T. Morar. La toate acestea se poate adăuga, liniștit, și “dependent de internet”. De altfel, un experiment în premieră l-a constituit Cartea de la capătul lumii. Noua Caledonie la un pas de paradis (editura Polirom 2007) pe care a scris-o “on line” cu editura și care s-a lansat la Aeroportul Otopeni, la sosirea autorului din călătorie. Membru fondator al Avademiei Cațavencu (prima serie), membru al Grupului Divertis (pînă în 1996), Ioan T. Morar a activat nu numai în zona umorului, ci și în aceea a televiziunii, realizînd emisiunea “Lumea citește”. În concursul Mari Români s-a angajat în susținerea lui Alexandru Ioan Cuza. Cărțile sale de poezie au obținut premii ale Uniunii Scriitorilor, iar romanul Lindenfeld a fost răsplătit cu Premiul Națioal de Proză conferit de Ziarul de Iași și este în curs de ecranizare în regia lui Radu Gabrea. În prezent Ioan T Morar se pregătește pentru un an sabatic în decursul căruia vrea să termine romanul Sărbătoarea corturilor.

Catalin Stefanescu

Catalin Stefanescu

Membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru şi membru UNITER, Cătălin Ştefănescu este, din 1999, realizator şi gazdă a programului Garantat 100% de la TVR 1. Vedeta a obţinut numeroase premii pentru reportajele şi filmele documentare realizate sub acest generic: între 2003 şi 2006 - Premiul APTR pentru emisiune culturală şi pentru magazin cultural, în 2002 - Premiul pentru cel mai bun documentar românesc - Penitenciar (prezentat, printre altele, la Festivalul Internaţional de Film Antropologic - Sibiu). Tot în 2002, a luat Marele Premiu TELEVEST (la Timişoara) - pentru Regizorul... şi Premiul CNA pentru cel mai bun program local de televiziune - Garantat 100%. În 2010, i-a fost acordat Premiul Flacăra pentru jurnalism. Printre pasiunile sale se numără filmul, teatrul şi muzica. Cătălin se mai declară încântat de gătit, tenis şi... chibiţat la fotbal.

Sophia Foster-Dimino

Sophia Foster-Dimino

Sophia este grafician-ilustrator si locuieste in San Francisco, unde lucreaza pentru Google ca “doodler”. A terminat studiile de specialitate la Rhode Island School of Design in 2010, cu o diploma de ilustrator. A lucrat de asemenea intr-o companie producatoare de jocuri video si a contribuit cu benzi desenate la cateva antologii internationale. Cand nu deseneaza, ii place sa citeasca, sa urmareasca filme sau sa se plimbe cu bicicleta.